woensdag 6 november 2013

Sinterklaas 'Mini-Give-Away'

De verjaardagsmaanden van onze kids zitten erop. Vlaggetjes en kroontjes worden opgeborgen en we gaan door naar...

Sinterklaas!

Veel kindjes kijken uit naar Sinterklaas en dan vooral de cadeautjes die hij meebrengt.
In de weken voor de komst van Sinterklaas klinkt het al eens bij de ouders: 'Braaf zijn of ik zeg het de Sint he!!'. Bij de kids klinkt het dan weer: 'Mama, mama, ik ga dat vragen aan de Sint.' om dan twee dagen later te horen: 'Of neen, toch liever dat.'
Speelgoedboekjes worden verknipt om op de brieven naar de Sint te kleven, mooie tekeningen worden gemaakt voor Zwarte-Piet of kids schrijven een mooie brief met wat ze willen...

Zelf kan ik  me nog heel goed herinneren dat elk jaar op 5 december de Sint, zijn chauffeur en Zwarte-Pieten persoonlijk bij ons aan huis kwamen.
Na het eten plaatsten mijn broer en ik dan de mooie grote zetel in de hoek van de living (en maakten stiekem plaats voor onze cadeautjes) en dan gingen we in de zetel zitten en wachten. Mijn hart klopte altijd in mijn keel... 'Wat zou hij zeggen?', 'Weet hij alles?', 'Wat zou ik krijgen?',... en dan hoorden we altijd de bel rinkelen (soort koe-bel), die ging altijd serieus tekeer en dan wisten we dat hij daar was met Zijn gevolg. Ik geef het toe, elk jaar deed ik in mijn broek (!) ;) om daarna de discussie te starten: Wie-doet-de-deur-open?
Uiteindelijk ging de deur open en Sinterklaas kwam binnen met dat grote rode boek. De Zwarte-Pieten (ik denk zo'n stuk of 2 misschien 3) volgden hem op de voet en dan was er ook de chauffeur. Want de Sint ging pas 's nachts op de daken lopen met zijn paard.

De Sint ging dan zitten in de zetel en wij moesten dan mooi samen voor hem gaan staan. Dan kregen we elk om beurt te horen wat we hadden uitgestoken of beter konden doen... Ik herriner me nog dat de Sint op een keer zei: 'Charline, Je moet beter je tafels oefenen! Je doet dat misschien niet graag, maar het is heel belangrijk dat je elke dag een beetje gaat oefenen, zo gaat dat veel vlotter.' Om dan Zwarte-Piet te horen zeggen: 'Ja maar Sinterklaas?? Charline is toch veel te klein om tafels op te tillen? Hoe kan ze dat dan oefenen??' Om dan de Sint te horen zeggen: 'Rekentafels he Piet, rekentafels!'. Mijn antwoord: 'Ja (bang hartje) Sinterklaas! En dan kreeg mijn broer nog wat te horen. En ook elk jaar dat we wat minder ruzie moesten maken :)  MAAR... We waren altijd braaf genoeg om onze cadeautjes te krijgen! Nadat we mooi een liedje hadden gezongen. :) 

Nu ik zelf een kindje heb, ben ik blij dat de Sint ook hier weer zal passeren. 
En nog altijd denk ik terug aan hoe leuk dat was als hij elk jaar bij ons thuis kwam, hoe bang we misschien soms ook zijn geweest...
Ook waren kindjes soms jaloers dat de Sint bij ons thuis persoonlijk langskwam...
MAAR nu hoeft dat niet meer... Nu kunnen de Sint en zijn Zwarte-pieten in elke woonkamer persoonlijk langskomen! 


Sinds 1 november is er een nieuwe site online:www.videovansinterklaas.be. Een kort woordje uitleg van wat dat dan wel allemaal is:
Sinterklaas spreekt samen met zijn Zwarte-Pieten een persoonlijke boodschap voor jouw kinderen in, PLUS dat dit alles verwerkt zit in een 15 minuten durend avontuur.
Sinterklaas weet echt alles: de naam, leeftijd, woonplaats, hobby's, lievelingseten,...
Het is echt iets uniek om je kids te geven/tonen voor ze de pakjes mogen gaan zoeken, want de locatie van waar de Sint de pakjes achterliet, zit immers ook in de video verwerkt.
Je krijgt dit alles in een mooie luxe dvd-box!

Ik ben echt enthausiast en het is de ideale manier om Sinterklaas en zijn Zwarte-Pieten in jouw woonkamer te krijgen en je kids zullen verwondert zijn!


HOE?
Je kan surfen naar: 
www.videovansinterklaas.be, daar krijg je alle uitleg en kun je de dvd bestellen nadat je de Sint wat helpt met informatieve dingen ;)
of je kunt ook eens een kijkje nemen op de facebookpagina van Video Van Sinterklaas.


Jij kan iets winnen!!


GIVE-AWAY????!!!!

Omdat ik een klein steentje heb bijgedragen in dit gebeuren mag ik jullie iets leuks geven!!!! Zijn jullie toch chance-aars! :p

Wat kun je winnen?
Video Van Sinterklaas geeft 2 x een verrassingspakketje weg!

Wat zit daarin?
Een Sinterklaas Playmobil-doosje en een kortingsbon om de dvd te bestellen.

Hoe kan je deelnemen aan deze give-away?

 • Laat hier onderaan de blog een berichtje achter met jouw leukste  
     Sinterklaarherrinerring.
 • Volger zijn van onze blog  :) Dat kan via Sistersmade op facebook  of                                                           via Bloglovin (http://www.bloglovin.com/sistersmade).
 • Je mag deze post delen op je fb-pagina of een linkje plaatsen op je eigen blog, wie    weet maak je dan wel extra kans. (Geef dit even aan in je reactie.)
  Deze give-away loopt tot woensdag 13 november om 18u. Daarna kies ik 2 leuke Sinterklaasherinneringen en de naampjes die daaraan vasthangen krijgen dit pakketje!

  Heb een fijne Sinterklaasperiode en niet teveel commotie over Zwarte-Piet!
 •     

  5 opmerkingen:

  1. Reacties
   1. He Marianne die graag haakt en naait :)
    Super! Laat je nog even een leuke herinnering na van de Sint hier?

    Verwijderen
  2. Mijn leukste sinterklaasherinnering, is de eerste keer dat Bengt bij de Sint op schoot mocht.... hij was toen net 3 maanden :-) en keek precies van, aha jij brengt dus pakjes ;-) Zalig zn gezicht!!!!

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, ik herinner mij nog le-ven-dig dat ik in mijn bed lag als kleine meid. Naast mijn venster stond een grote boom die een schaduw wierp op mijn muur. En ineens zag ik daar een schaduw van zwarte piet!!! Die was gewoon in die boom geklommen seg! Ik kroop vliegensvlug onder de lakens en heb daar wel ettelijke minuten vertoefd. Ik was er rotsvast van overtuigd, terwijl er nooit iemand in die boom geklommen was die nacht. Of misschien was het wel een echte zwarte piet? ...

   BeantwoordenVerwijderen