zaterdag 21 september 2013

Pasta ovenschotel

Meer dan de helft van de wereldbevolking is op dieet. Ik ook. Na mijn zwangerschap heb ik meteen beslist er werk van te maken. Ik dieet onder toezicht van een diëtiste want zonder hou ik het niet vol wegens geen karakter. Ik heb geen moeite om dit toe te geven. Karakter heb ik niet! Punt!

Mah bon, samen met mijn diëtiste heb ik al een hele weg afgelegd. 
Gewicht voor mijn zwangerschap : 75kg (TE veel voor iemand die 1.73m groot is)
Gewicht einde zwangerschap: 91kg
Gewicht start met diëtiste: 80kg
Gewicht 21 september: 68kg (-23kg!!!!)
Doelgewicht: 65kg

Doel bijna bereikt, maar de laatste kilootjes wegen het zwaarst. Her is niet altijd makkelijk om gevarieerd te eten. En daar heb ik wel behoefte aan. Altijd hetzelfde eten ben ik gauw beu. 
Ik kwam op Pinterest een heel lekkere ovenschotel tegen, maar ik maakte er mijn eigen versie van. 

Ingrediënten:
200 gr ongekookte volkoren spirelli's
Champignons
Rode paprika
Kerstomaatjes
Gemalen kaas
Ontvette ham
Melk
Philadelphia light met kruiden (kan vervangen worden door boursin cuisine)

Kook de pasta's zoals vermeld op de verpakking. Snij ondertussen de kerstomaatjes en de ham in stukjes. Verwarm de oven voor op 200gr. Stoof de champignons en de paprika. (Of als je voor broccoli kiest, kun je die stomen of koken) Giet de pasta's af en doe ze in een ovenschaal. Meng met de kaas en de melk. Meng daarna de groenten, tomaatjes en de ham onder de pasta. Strooi wat gemalen kaas over het geheel en zet 10 à 15 min in de oven. Smakelijk!

Foto: Lekker en simpel.com
Je kunt nog eindeloos variëren op dit recept: varieer met de groente, kies eens een andere kaas om te mengen, mozarella light toevoegen, vervang de ham door kip, ... enz.

Ik wens iedereen die op dieet is een welgemeende succes met de strijd tegen de kilo's!

1 opmerking: