zondag 22 september 2013

Een Charlie

Gisteren was het weer zover.... WORKSHOPTIJD!!!
'Gemaakt' organiseerde een workshop 'Charlie Zonen09'. 

En ik zag het helemaal zitten. Een tijdje geleden vroeg ik Miek of er misschien ook eens jongens-dingen konden gemaakt worden. En jiepie! Ze gaf mijn vraag gehoor!
Er kwam een jacob-broek op de planning (helaas afgelast wegens te weinig interesse), een Charlie-shirt en een pilotenmuts (deze kunnen natuurlijk ook in aangepaste kleuren voor meisjes gemaakt worden) :) 
De patronen zijn inderdaad te koop online, maar af en toe eens een workshop met wat uitleg vind ik mooi meegenomen. Ook had ik nog nooit een t-shirtje gemaakt dus daar ging ik...

Ik woon ongeveer een uur van Oostende af. (Met de nodige snelheid wel hoor) Waarom ik naar de kust rij voor een workshop? Ik ben daar content! :) Nee echt, ik volgde bij Gemaakt al meerdere workshops en ga telkens met een 'af' stuk naar huis. Ik kom thuis en telkens ben ik blij, soms heb je zelf twee stuks bij. En je krijgt de uitleg en patroon nog eens thuisgestuurd en je hoeft eigenlijk helemaal niets zelf mee te nemen. Geen gesleur met machines want Miek heeft alles in huis. Stofjes, knoopjes, boordstof, garen, naaimachines en overlocks... En het is gezellig en er is ook tijd voor eens een leuke babbel of eens goed lachen. Wat ook leuk is, je komt nieuwe mensen tegen of je komt mensen opnieuw tegen. Gisteren ging ik zonder mijn zus, maar er was een dame aanwezig waar ik al eens eerder bij had gezeten, dus gezellig! 

In alle vroegte dus naar Oostende want de workshop startte om 9u. Je mocht je eigen stofjes uitkiezen, maar ik koos voor het gemak (duh!) en koos dan daar mijn tricot-stofjes. 

Stof: Gekozen bij Gemaakt
Ik ging voor groene leeuwtjes en blauwe binnenstof. En dan, je kent het wel. Patroon erbij halen, stof uitknippen, vlieseline waar nodig en start! Stapje voor stapje kregen we uitleg... De ene zat beetje voor bij de andere, dus Miek loopt rond en kijkt naar iedereen en legt uit waar nodig op elk moment.

Ik stel altijd wel duizend vragen, om gewoon zeker te zijn! :)
De mouwen vind ik altijd spannend (zoals bij de jurkjes eerder). Dat moet echt goed zitten. Ik koos voor de overlock om af te werken. Gaat iets vlotter. Even moest ik extra overlocken omdat ik iets niet volledig mee had. Een paar dingen deed ik ook met het naaimachine. Het V-tje vond ik ook spannend maar dat lukte. :)
Dan nog een boordstofje eraan. Daar zag ik het even niet helemaal en plooide ik verkeerd maar in no-time losgemaakt dus opgelost en alles stond aan elkaar! Een Charlie was geboren: 

Charlie Zonen09


Ik ben echt enthousiast! De kleuren vind ik super. Nu ze nog zo klein zijn, kun je ze nog alle kleuren en kleren laten dragen he... :)  Lowie gaat er zo mooi mee zijn. Deze is de kleinste maat en dat is 92. Ik vind het er echt wel klein uitzien, ik denk zelfs buiten de lengte dat Lowie er bijna in gaat kunnen. Ik ga het straks eens proberen en post dan een foto'tje.
Dit is echt een must om te maken vind ik! Plaats hem snel op je 'to-sew-lijstje'. :)
Er komen er nog aan als deze straks ongeveer past voor Lowie, dan wacht ik niet lang om dit patroon nogmaals te gebruiken... 

En maandag ga ik al terug voor de pilotenmuts-workshop! 


PS: Lowie met de Charlie:Toch iets te groot, vooral kraagje :) maar hij is zo koddig! 8 opmerkingen:

 1. Leuk gedaan! Die charlie is zo'n dankbaar model hé ;) Enne... wat plan jij met de selfish week (ik zat hier wel te schateren zunne, toen ik dat logo'ke zag)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik en er echt content mee!
   't Zal wel, ik zag het logo'ke vanmorgen pas :)
   Ik vertelde Isabelle dat ik je tegenkwam en me erover vertelde. Ze wist er al van en waarschijnlijk daardoor de foto hier rechtsboven :)
   Maar om op je vraag te antwoorden: nog niets! Misschien Isabelle wel?
   Al begonnen met je birdy-stofjes? :)

   Verwijderen
  2. Nee, ik ben met iets roze en pluizigs aan het worstelen ;)
   De birdy'kes zijn niet voor onmiddellijk, eerst een dapper stofje.

   Verwijderen
  3. Roos en pluizig, klinkt leuk!

   Verwijderen
 2. Hoera voor Lowie ! Hij ziet er super uit. Nog een klein groeispurtje en dan past ie perfect !

  BeantwoordenVerwijderen