zondag 1 september 2013

Den Mufko


Niet zo lang geleden vond ik op haar blog een leuk tasje. Je moet er echt eens een kijkje nemen, ze maakt echt leuke dingen, heeft veel leuke stofjes en geeft aan bepaalde dingen haar eigen stijl. Al een tijdje volg ik haar, door mijn zus, via bloglovin. En toen ze dit tasje blogland instuurde, was ik op slag verliefd en verkocht. Zo erg zelfs dat ik dit tasje, dat laatst aan mijn 'to-sew-lijstje' werd toegevoegd, naar de eerste plaats katapulteerde :)

Vandaag ging ik ermee aan de slag. Khadetjes-vrouw belooft je een tasje voor een leuke gelegenheid, simpel en praktisch. En hé, ik houd van leuke gelegenheden en van simpel en praktisch! katsjieng!
Daar ging ik dan:


Stofjes: Tilda

Haar zelf uitgewerkt patroon

Ik gebruikt voor het eerste deze druktang,
Kamsnaps zijn onderweg
Tasje open
Tasje dicht
Den Mufko

De uitleg is zo duidelijk dat je niet kunt missen. Ik had het in geen tijd in elkaar gestoken en ben er superblij mee... er zullen er zeker nog van onder mijn machientje rollen... Ze noemt haar tasje 'Den Mufko of simpersimpel tasje'  en haar zelf uitgewerkt patroon vind je hier en als je haar eigen toets wil zien, ga dan zeker hier een kijkje nemen. Ze maakte het tasje opnieuw, het is hetzelfde en toch weer helemaal anders.
Mevrouw Khadetjes, ik ben enthousiast over je tutorial en bedankt voor het delen!

Wat er dan zo praktisch aan is... Dat kun je zelf beslissen. Ik heb daarnet even met mijn zus geFaceTimed om het resultaat te laten zien. (Ze gaat deze ook maken) En we zijn het erover eens dat je het voor werkelijk vanalles kan gebruiken.
Een tampon of maandverbandtasje, medicijn-tasje, make-uptasje, geldbeugeltje, klantenkaart-tasje, volwaardig handtasje, cadeauverpakking voor een centje of een leuke ketting of armband die je cadeau doet,... als dat niet praktisch is ;)


De rest van het weekend? Wel... Deze week uitte ik meermaals mijn frustratie i.v.m het ontbreken van 'mijn' hoekje. De naaimachine en overlock constant verplaatsen, de stof die zich stapelt op de grote poef in de hoek. de ritsen die daar dan weer onder liggen in een mandje, de zakken met nieuwe stof die zich stapelen bovenop de andere dingen die er al liggen... Ik wordt er gek van. Gezonde chaos moet kunnen maar soms krijg ik een orde-aanval. Zo georganiseerde mandjes en kastjes en hokjes, ik word er soms spontaan gelukkig van :)
Dus.... de jacht op de bureau/mijn hoekje was geopend. We gingen naar een meubelwinkel, Maisons du Monde en tenslotte Ikea. Niet niets niets... Ik ben altijd verliefd geweest op een bureau van Maisons du Monde omdat ik reeds die kast had maar de wederhelft vond het maar niets, te klassiek en daarbij hadden mijn beide zussen dezelfde bureau... Ik ging op zoek op pinterest naar ideeën. En idee gevonden! Ik weet wat ik wil, wel in combinatie met 'de' bureau van Maisons du Monde!! Wordt vervolgd...


Voor nu zeg ik: fijne zondagavond :)
6 opmerkingen:

 1. Hay!
  Wat een leuk blog hebben jullie!
  Jullie maken mooie dingen en ga jullie volgen :-)
  Liefs Danielle (DivaDaan)
  divadaan.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hay Daniëlle,
   Gezellig dat je komt meevolgen!! Ik piep ook even op jouw blog ;)
   Groetjes

   Verwijderen
 2. Lol... mevrouw Khadetjes ;) deelt graag én ziet nog veel liever de schoon resultaten! En is zo vereerd met de gekatapulteerde eerste-to-do-plaats *grijns*
  (tip: als je het keergat aan de zijkant van de flap maakt, dan is het iets simpeler om de ronding in je flap te krijgen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een leuk 'ding'! En merci voor de tip, volgende keer (en dat is heel snel) zal ik ze zeker toepassen :)

   Verwijderen
 3. Die Khadetjes en haar tasjes hé! Maar jouw exemplaar is ook mooi hoor! Leuk bloemenstofje!

  BeantwoordenVerwijderen