zaterdag 14 september 2013

Olleke wolleke

Ik hou van alle seizoenen. En dat de herfst zijn intrede heeft gedaan, daar kunnen we nu wel echt niet meer naast kijken. Of ik de regen al beu ben? Nope! Ik hou van regenachtige dagen. Dan kan ik mijn stove laten branden en achter mijn naaimachine kruipen. 

Ook bij Gemaakt stond een herfst-naaisel op het programma. Een cape. En diegene die mij kennen, weten dat ik zot ben van poncho's en cape's.  Ik heb nog even getwijfeld of ik een mini-versie zou maken voor Inamie, maar de kleinste maat was 5 jaar, dus ben ik eens lekker egoïstisch geweest en heb ik ééntje gemaakt voor mezelf. (pas op, 't kind komt niets te kort, hoor!) 


Stoffen: Koekepeertje
Ik werkte voor het eerst met een wollen stofje en een gladde voering. (bericht aan mezelf: vergeet niet iets met lange mouwen hieronder te dragen want je kan niet tegen wollen stoffen) De wollen stof bestelde ik bij Koekepeertje maar de kleur is iets groener uitgevallen dan ik gewild had. Als je stoffen online besteld, kan dat natuurlijk altijd eens gebeuren. Maar afgewerkt vind ik het best nog meevallen. 

Voeringstof: Onlinestoffen
Ik heb voor de versie met drukknopen gekozen. Ik had geen zin om mijn naaisel weer te verbrodden met knopen. Daar slaagde ik de laatste keer al in. :-) Sorry, ik maakte het mezelf lekker makkelijk. (en eerlijk gezegd spijt me dat niet)

Cirkelsjaal: Veritas (van voor mijn naai-verslaving)
Mijn hoofd staat niet op de foto omdat ik er wegens een verkoudheid nogal mottig uitzie. Ik ben dus niet voor publicatie vatbaar. De cape echter wel. Alstublieft! 

3 opmerkingen:

 1. Wauw, mooi gemaakt!
  Liefs Danielle (DivaDaan)
  divadaan.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag SistersMade,

  Heel leuke cape die je gemaakt hebt. Die komen goed van pas met de koude herfstdagen die er aankomen :)

  Vele creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen