vrijdag 6 september 2013

De week

Het is alweer vrijdag! Het weekend is er... :)

Voor mij gaat het niet echt 'weekend' zijn. Morgen moet ik lesgeven. De musicallessen starten weer te Gent en zondag ga ik voor diezelfde musicallessen en school naar Nederland om er een voorstelling te kijken die ze in 2014 naar Belgiƫ halen.

Deze week kwam er van hobby eigenlijk niet veel terecht. Maandag ging ik met Lowie naar de specialist om krasjes te zetten. De controle, om te kijken of Lowie nog allergisch was of is. En jammergenoeg is ons ventje nog allergisch aan alle dingen die ze de eerste keer ontdekten. Ei, koemelkeiwitten en aardappel. Dus voorlopig nog al die dingen mijden en ook alle dingen 4 maand geleden op zijn bloed positief waren. Ik was toch wel beetje teleurgesteld. Ik had zo gehoopt dat er 'iets' ging weg zijn. Maar de uitslag op zijn kaakjes en de rode plekken die bij de krasjes onmiddellijk verschenen waren zo duidelijk dat ik wist hoe laat het was. :(
Over een half jaar mag ik terug en gaan we opnieuw krasjes zetten en gaan ze ook weer bloed trekken bij Lowie. Hij zou er in de kleuterjaren moeten uitgroeien, dus we hebben nog tijd.
Dinsdag ging ik op controle bij de kinderarts (ik ga niet meer naar K&G) en die was heel positief. De motoriek enzo was perfect. Lowie is 76cm groot en weegt 9.780kg!! Flinke man :) Ik had nog paar vragen en kreeg telkens als antwoord: 'Dat is normaal' en bij het weggaan zei hij: 'Doe maar verder zoals u bezig bent mevrouw, u doet het goed!' en dat is toch ook eens fijn om te horen :)
Echt wel trots op ons kleine ventje.

Woensdag was de eerste les op de academie. Naast het nieuwe 1e jaartje toch een heleboel instromertjes en dus nieuwe gezichten! Ben benieuwd.

Gisteren schilderde ik de bijkeuken (vroeger wit) in een mooi blauw. Maar toen het helemaal geschilderd was vond ik het wat zwembad-achtig. Ik vind het echt wennen... hmmm. Misschien als de legplanken geinstalleerd zijn dat ik het beter vind. Ik post wel eens een foto van de 'af-bijkeuken-was-voorraad-ruimte'.

Vandaag toch even snel de naaimachine uitgehaald. Patroontje van 'den mufko' werd er ook bijgehaald.
De dochter van de onthaalmama is geslaagd dit jaar en vertrekt maandag naar Afrika om daar stage te lopen. Van het begin is Lowie gek op haar en zij op Lowie. Dus leek het me leuk een klein cadeautje te maken in naam van Lowie met een kaartje erbij. Een mini-vertrek-succes-kado'tje :)
Ik gebruikte voor het eerst ook de kamsnaps. Vorige week vrijdag bestelde ik een koffer met tang erbij online. Je kon zelf je tien kleurtjes kiezen waarmee je dan de koffer kon vullen. En die kwam hier dinsdagochtend al aan, uit Duitsland. Ikke blij!
Dus heb ik dat meteen getest... Ging nog vlot! Heb hard gedrukt op dat ding dus ik hoop dat het knopje blijft zitten... Het is toch iets meer 'af' vind ik.


Ze hebben ook gebeld voor mijn naai-bureau... Die wordt geleverd op 25 september. En volgende week haal ik nog wat andere dingen om stofjes te ordenen en patroontjes... Niet meer sleuren met machientjes, stofjes, accesoires,... Mijn hoekje! Ik verlang al.... Nog even geduld!

Fijn weekend allemaal!!

3 opmerkingen:

 1. Amai wat een toffe doos , waar heb je die besteld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de site Dawanda: hier heb je linkje: http://de.dawanda.com/shop/Kam-Snaps
   In 2 dagen was die hier, dus snelle levering! :)

   Verwijderen
  2. dank u , ga zo een kijkje nemen

   Verwijderen