woensdag 27 januari 2016

Een must have voor iedere naaister

Vraagje: waar gooien jullie de draadjes tijdens het naaien?  Je knipt een draadje af en wat doe je daar dan mee?  Wordt dit op de grond gegooid?  Hebben jullie een vuilnisemmertje onder de naaitafel staan?  Of staat er een klein emmertje op de tafel?

Bij mij stond er dus niets, niet op de grond en niet op de tafel.  En draadjes in de grond gooien is hier al zeker niet aan de orde.  Niet dat er nooit eens ééntje op de grond dwarrelt natuurlijk.  Dat kunnen we niet vermijden, maar om nu zomaar afgeknipte draadjes of stofrestjes in de grond te gooien, no way. 

Stofjes: Pieke Wieke - Camelot Botanical
Vanaf vandaag is het dus gedaan om geen weg meer te weten met de draadjes, want ik maakte deze super handige Pincushion thread catcher.  
Een handig zakje om alle draadjes en kleine restjes in te gooien en tegelijk een speldenkussentje. Als dat geen handig ding is, dan weet ik het ook niet meer.Ik vond de tutorial hier.  Een super leuk en vlot projectje waar ik nog heel veel plezier aan zal beleven.  In gedachten zie ik het al aan mijn naaitafel hangen in mijn nieuwe naaikamer.  Ik herhaal: in mijn nieuwe naaikamer.  Oooh wat zeg ik dat graag.  Nog eventjes geduld hebben ... grmbl.
En dat is niet mijn sterkste kant, dat geduld hebben ... 
Maar ik wijk af.

Ik volgde braafjes de tutorial en deed enkel op het laatste een kleine aanpassing.  Ik vulde het speldenkussentje niet met een scharnier maar met rijst.  Rijst is ook zwaar genoeg om het zakje aan de tafel te laten hangen.  
De wasdraad die er in zit, heb ik gevonden in de Action.
Super blij met dit mooie gadget.  Geen idee waarom ik dit niet eerder gemaakt heb, maar ik vind dat iedereen die naait zo'n pincushion thread catcher zou moeten hebben.
Jullie weten wat gedaan dus.

6 opmerkingen:

 1. heel leuk, ik heb een vuilbakje onder mijn naaitafel staan waar alle draadjes in terecht komen, een speldenkussentje heb ik aan mijn naaimachine gemaakt, ook super handig, altijd bij de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij vliegt dat allemaal in 't rond...En na het naaien raap ik de spelden op en stofzuig ik...Misschien ook maar op mijn te doen lijstje zetten.Supermooie versie maakte je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig hé, zo'n ding! Ik zou dat niet meer kunnen missen.
  Ik maakte er zelf al een Nederlandse tutorial over ... http://www.uniquemarieke.be/2015/01/tutorial-draadjesopvanger-en.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met het schaamrood op mijn wangen geef ik toe dat ik draadjes en stofjes achteloos op de grond gooi. Erna borstel ik uit, maar ik moet toegeven dat dit niet voldoende is om het proper achter te laten.
  Misschien moet ik jouw mooie voorbeeld volgen.

  BeantwoordenVerwijderen