zondag 10 januari 2016

Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

Zoals in elk huishouden komen volgende vragen vaak voor: 
'En? Wat eten we vanavond?'
'WAT gaan we nu eens eten vanavond?'
'Wat zal ik klaarmaken?'
'Wat wil je eten?'
...
Soms is het niet gemakkelijk en kan dit toch ergernis lijden :) 

Gisteren hadden we geen zin in aardappelen, frietjes, kroketjes, vis, groenten, traditionele boterham...
Dus...
Kwam ik op het idee om zelf worstenbroodjes te maken!! Het idee werd onder luid gejuich onthaald.
Ik maakte drie soorten:
De gewone
Met een streepje ketchup erin.
Met wat geraspte kaas op of erin.


Receptje?

Worstenbroodjes

Nodig:
  • 300 gr gehakt 
  • halve ui 
  • knoflookteentje
  • 2 kleine sneetjes brood
  • 70 ml melk 
  • 1 ei 
  • peper en zout
  • vleeskruiden, provençaalse kruiden,...
  • 2 vellen bladerdeeg
  • eigeel
  • en als je dat wenst: ketchup en/of kaas

Hoe? 

Doe de korstjes van de boterhammen en leg ze te week in de melk.
Snipper je ui heel fijn en ook het knoflookteentje.
Kneed nu het brood goed zodat het alle melk opneemt.
Neem een kom en voeg  de melk/het brood, ui, knoflook, gehakt, ei, kruiden, peper en zout samen. Meng alles tot een mooie massa.
(Kruiden mag je erin doen naar smaak en wat je graag wil. Pittig, zuiders, gewoon...)

Neem je bladerdeegvellen en rol ze goed uit. Als ze mooi dun zijn verdeel je ze in 'gelijke' rechthoeken. Groot of klein beslis je zelf.
Ik ging voor groot en haalde 6 rechthoeken uit een rond vel bladerdeeg.

Schep met een eetlepel het gehakt op en leg het in het midden van een velletje.
Rol mooi dicht. De uiteinden blijven gewoon open, dat is niet erg.
Als je dat wil kun je VOOR het dichtrollen een streepje ketchup of geraspte kaas toevoegen.

Neem een bakplaat en bakpapier en leg de worstenbroodjes met de dichtgerolde opening naar beneden.
Maak met je mes een paar sneetjes naar links en rechts. Zorg dat je niet in het deeg zit. En neem dan het eigeel, voeg wat water toe en smeer de broodjes lichtjes in met het eigeel.
Naar wens kun je zelf wat geraspte kaas bovenop de broodjes doen.

Je oven is ondertussen 180 graden geworden en de broodjes mogen er dan 30 min in.
(Let wel op de broodjes, de ene oven is sneller dan de andere)
Een geweldige snack of in ons geval avondeten! 
Smakelijk!! 

De wederhelft was heel erg blij en zei: 'Dat mag je nog wel eens maken!' :)

Maar wat eten we vanavond? :p

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen