zondag 10 maart 2013

Speel en go mat

Op Pinterest (één van mijn favoriete bezigheden) kwam ik de speel en go mat tegen. Ik was er meteen weg van.  Op de stoffenbeurs kocht ik de nodige stofjes en gisteren ging ik, met de handleiding bij de hand en de glimlach op mijn gezicht, aan de slag. 

Stofjes werden gekozen en geknipt.Uit zowel de stof als de fleece moet je een zo groot mogelijke cirkel knippen. Ik maakte daarvoor een mal uit karton van 1/4 cirkel, plooide mijn stof in vier en knipte mooi langs de mal.

 
Daarna begon ik de rechthoekjes, die aan de buitenkant van de cirkel moeten komen, te stikken en daarna rechtsom te keren.  De rechthoekjes moeten mooi verdeeld worden rond de cirkel en vast gestikt worden.
 

 
 
Nu nog de fleece ertegen stikken en rechtsom keren. Het keergat kun je dicht stikken met de machine en meteen nog eens rond de hele cirkel stikken. Een mooie afwerking. Daarna moet je enkel nog de koord door de kokers stoppen en een koorstopper erop steken, en het uiteinde van je koord afwerken met een mooi stukje stof. En klaar is de speel en go mat!
 
 
 
 
 
 
 
 
Super blij met het resultaat!
De exacte werkwijze voor de speel en go mat vind je hier. 
Voor alle kersverse mama's een must-have!!!

 
 


2 opmerkingen:

  1. Wat een puzzelwerk, maar het resultaat is schitterend! Daar zal Ina nog veel plezier mee beleven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke blog heb jij... Mooie dingen die jij maakt!
    We hebben precies dezelfde smaak...
    Je hebt er een volger bij ;-)

    BeantwoordenVerwijderen