dinsdag 26 maart 2013

Fases

Een nieuw huis = een nieuwe thuis!!!

Geen idee of je je mijn eerste berichtje herinnert? Daarin vertelde ik al dat het nogal een ferm jaar zal worden... 


De fruitpapjes en groentenpapjes zijn we al ruim 2 maand mee bezig. Lowie is ondertussen 5 maand geworden en groeit als kool.


Op avontuur door Lowie zijn groei en leerproces is super! De bewegingen, de herkenning, het glimlachje, het grijpen,... Ik ga er helemaal in op.

Dat het HET jaar van de hobby is, kan ik nu al zeggen! We gaan er volledig voor en maken enkel wat we leuk vinden en we leren enkel wat we willen leren om beter te worden. 


MAAR! 


Een nieuw huis staat ook in de planning... Het huis is geregeld en de werken zijn gisteren begonnen... Ik vind het echt superspannend. Echt grote werken gebeuren er niet. Het is meer: op eigen smaak brengen. :) De keuken, de vloer, de muren,... De vorige eigenaars hebben het een beetje opgeknapt zoals ramen en deuren en gas, de helft van de elektriciteit (idd de helft, heel raar). Dus de andere helft is voor ons en we werken alles wat beter af. Plintjes, uitplakken van de muren in de woonkamer, nieuw keukenvloertje en keuken, nieuwe vloer in de woonkamer,...
En schilderen. Dat zal mijn taak worden vrees ik, de wederhelft houdt niet zo van schilderen maar heeft wel beloofd te helpen. In ieder geval we zullen zien. Ik ben meer van het kom ik pak het aan en we gaan ervoor. Toen ik tegen de wederhelft zei dat ik ook nog graag de kinderkamer wil gaan behangen zei hij: 'Jij bent toch een wijf he!'. Ik nam het maar als een compliment en verbloemde (lees:vertaalde) de woorden in mijn hoofd naar: 'Wat ben je toch een zelfstandige vrouw die weet van aanpakken!'. Dat klonk me toch al iets beter. 

Dus terwijl ik uitdokter via pinterest en boekjes en het internet hoe en wat ik wil qua decoratie en sfeer enzo... Staat de tijd voor de hobby stil. 

Het hoofd zit te vol met ideeën, decoratie, behang, keukens, tegels, naai-plannen, stofjes, garen, machines, flocken,... Dus heerst er ook wat chaos. Maar ik weet zeker dat stapje voor stapje (dat klinkt heel langzaam maar dat zal het niet zijn omdat ik dat helemaal niet kan langzaam! en we hebben maar een maand!) in orde komen.
De tegels zijn in ieder geval gekozen voor de keuken, ikke zo blij!!! Ik deel even een foto'tje met jullie:


Eerst dachten we voor zwart afwisselend te gaan met wit maar toen ik deze zag, was ik echt op slag verliefd. En het zwart wit wordt al zoveel gedaan. De wederhelft twijfelt nog beetje, meer omdat dat zijn natuur is dan dat hij aan het steentje twijfelt. Maar ik zei: 'Zo'n vloertje past echt bij ons! Een specialleke!' :p
De keuken die bij het steentje hoort is ook gekozen. De vloer in de woonkamer is nog in de staaltjesfase. En binnekort komt dan ook de verffase.

Naast al die thuis-in-wording-fases schoot ik gisteren in paniek! Ik wil een kussen maken dacht ik en wel NU! Ik dacht ook aan het feit dat ik mijn paspel toch nog eens moest oefenen voor ik aan het grotere project met paspel begin en dus was dit het resultaat:   


Had hier nog kussentjes liggen van 40 op 40 en de stofjes van de veritas en de paspel deden al dienst!

En dan nu toch weer wat opgelucht dat ik snel nog iets kon maken voor de inpakfase (toch weer een licht gevoel van paniek als ik het woordje 'inpak' typ). En ik moet echt dringend gaan inpakken! Een mens heeft veel te veel gerief en onderschat dat altijd en ik geef toe dat ik het ook beetje ontzie. Alles een plekje geven is leuker dan alles in een doos stoppen. Dus ga ik nu snel aan de slag met inpakken... Dag wijnglaasje, platen, boeken, films, kadertjes,... ik zie jullie terug in het nieuwe huis! 

x

2 opmerkingen: