woensdag 9 januari 2013

Vispapillot met krielaardappeltjes

Ingrediƫnten:
  • Krielaardappeltjes
  • zalm
  • witte wijn
  • selder
  • prei
  • wortelen
  • ui
  • (indien gewenst kun je nog andere groente toevoegen)
  • peper en zout
  • viskruiden (van bv Piet Huysentruyt)

Werkwijze:

Maak de selder en de prei schoon en snij ze julienne. Pel de ui en snij de ui in kleine stukjes. Rasp en was de wortels. Rasp daarna de wortels in fijne slierten. Neem een stuk zilverpapier en vul deze met een stuk zalm. Kruiden met de viskruiden en peper en zout. Voeg de groente toe (een hoeveelheid naar keuze, voor mij mogen dit best wel veel groenten zijn). Giet een beetje witte wijn over dit alles en sluit de papillot. Maak voor de rest van de personen ook elk een papillot.  Stop de papilotten in een voorvarmde oven van 200°C voor een 20-tal minuutjes. Zet de krielaardappeltjes onder water in een kookpot. Ze moeten niet volledig onderstaan, ze worden ook gaar van de stoom. Doe een laurierblaadje in het water, dit zal je aardappeltjes ook zouten. Laat koken tot ze zacht zijn.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen