donderdag 10 januari 2013

Toffe stoffe

Vandaag naar een stoffenwinkeltje geweest...

Mijn mama is een nachtje op logement bij ons. Sinds ik niet meer thuis woon in Nieuwpoort maar in Oost-Vlaanderen komt mijn mama af en toe een nachtje logeren. En nu ik met de baby thuis ben vind ik het wel leuk om af en toe bezoekjes te krijgen.

Mijn mama is een heuse patchworkfan. Ze doet deze hobby nu 15 jaar en kent echt alle kneepjes van het patchworken. Ze maakt haar eigen patroontjes, volgt lessen, komt samen met haar vrienden. Altijd wel 10 projecten lopen tegelijk en altijd bedenkt ze nieuwe dingen. Ze maakt vooral mooie dekens en 99% van wat ze maakt is met de hand. Ikzelf heb al het geluk gehad dat ze een mooi patchworkdeken heeft gemaakt voor op ons bed, real American-style. Ze heeft megaveel stofjes, naaldjes, schaartjes,.... Nog voor tientallen jaren aan projecten thuis liggen en toch.... kan er nog altijd een projectje of stofje bij.

Als ze bij mij op bezoek is gaat ze graag eens een kijkje nemen bij www.tdreefhuys.com.
Een patchwork en quilting countrystore in Ninove. Supergezellige winkel met heel veel stofjes. Maar deze keer besloten we een ander huis te bezoeken voor haar patchworkstofjes: www.thecosycottage.be. Ook vooral patchworkstofjes voor plaids en quilts MAAR ik vond er ook leuke dingen, geheel onverwachts heb ik een paar leuke aankoopjes gedaan. Je kunt nooit genoeg stofjes, lintjes, strikjes, knopjes, vulling,... hebben. De idee├źn flitsten weer door mijn hoofd, dit ga ik met dat doen en dat met dit.  Toch mij beetje ingehouden want op internet staan ook nog wat dingen die ik wil :)
Hier volgen enkele foto's van mijn aankoopjes:
:D
Wat lintjes, stofjes van Tilda, stofjes van Robert Kauffman, zachte fleece. Wat ik ermee wil doen zit al in mijn hoofd nu alleen nog tijd! Binnenkort haal ik mijn naaimachine eens weer van onder het stof en dan vlieg ik er weer in. Ik wil nog zo veel maken en doen!!!! Zal ook binnenkort wat dingetjes posten dat ik al gemaakt heb...

Vannacht ga ik dromen over patroontjes, naaigaren, schaartjes, kleurtjes, stofjes...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten