vrijdag 11 januari 2013

Potloodrol

Als ik dan weer nieuwe, leuke stofjes in huis heb, kan ik eigenlijk niet wachten om aan iets te beginnen.
Dus dat heb ik dan ook gedaan... of toch geprobeerd. :)

Hoe ik de naai-microbe te pakken heb gekregen? Net voor de volledige naaihype losbarstte, kreeg ik het naaimachine van mijn mama. Zij had een nieuwe gekocht en de oude stond daar maar te staan. Toen ze zei dat ze hem weg zou doen omdat hij in de weg stond, heb ik gezegd dat ik hem wel zou willen. Eigenlijk had ik op dat moment nog nooit deftig een naaimachine bekeken, laat staan op die pedaal getrapt om iets te maken. Maar ik dacht: 'Ooit komt het wel eens van pas!'. En ooit was eigenlijk dichterbij dan ik dacht. ;) Mijn nieuwsgierigheid naar wat ik zou kunnen maken was gewekt. Eerst ging ik op internet eens op zoek naar naaiblogs en patroontjes. Ik heb er toen heel wat gevonden en afgedrukt, opgeslagen, onder favorieten gestopt, uitgeprint... Ik vond een schattig patroon van een miniportefuille in een driehoekje dus heb ik die gemaakt!


Het patroontje had ik op internet gevonden bij Het Leuvens Stiksel  (Ook  hier kun je eens kijken en ook bij Eloleo vind je wat uitleg.)
Voor iemand die nog nooit met een naaimachine had gewerkt, was ik eigenlijk best tevreden. (Al kon de rits wat mooier). Ik had meteen de smaak te pakken en probeerde nog iets: 


En uiteindelijk probeerde ik nog vanalles :)Dit zijn eigenlijk de eerste dingetjes die ik maakte, met de nodige foutjes natuurlijk maar al doende leert men. En al zeg ik het zelf, zo zonder naailes was ik best trots op mezelf. Ik heb zelf labeltjes laten drukken voor als ik een cadeautje zou maken. (later meer over labeltjes in een ander postje)

Mijn lijstje van wat ik wil maken is ontzettend lang... Maar projectje voor projectje ga ik vooruit. Het volgende op mijn lijstje was een potlodenrol. Ik vond sommige patronen en uitleg op de pc best wel ingewikkeld, er bestaan echt megaveel versies. Die probeer ik ook nog wel eens te maken. Maar mijn zus Isabelle heeft onlangs ook één gemaakt en ze zei dat ze best een simpele uitleg had gevonden. (hier) Dus na een paar keer heen en weer telefoneren met Isabelle ben ik aan de slag gegaan... 
Moet wel zeggen: het ging niet zonder slag of stoot. Het was de eerste keer dat ik mijn naaimachine bovenhaalde sinds ik mama ben en ik moest mijn aandacht wat verdelen en laat ons zeggen dat net dat vandaag niet super lukte :). Echt alles zat tegen... Ik moet me echt wat beter concentreren maar met Lowie op de achtergrond is dat soms wat moeilijk en ik wilde ook net iets te snel werken. En zoals je weet gaan dan wat dingetjes mis... Maar ondanks die dingetjes ben ik toch tevreden, de volgende keer weet ik gewoon ook sneller hoe en wat. En misschien wel met een nieuw naaimachine :p (please please), die van mama werkt wel nog maar het stokt soms ergens eens. Maar het resultaat mag er zijn!!! Zie hier:

Ik wil er eigenlijk meteen nog één maken... Maar vanavond gaat alle aandacht even naar mijn zoontje!  


4 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik vind je combinatie van stofjes bij de potloodrol goed gelukt! En die piramidetasjes, die staan ook op mijn verlanglijstje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! :)
   Piramidetasjes zijn superhip he! (Ik wil ze nog maken maar met iets stevigere stof)

   Verwijderen
 2. Ik heb ondertussen het piramidetasje gemaakt, maar wel de stof verstevigd met vlieseline! Had jij dat ook gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,

  Ik had ze niet verstevigd. Volgens mij is dat beter he? De tweede die ik maakte was van iets stevigere stof, maar vond ik te stroef dan. Dus volgens mij is de vlieseline een ideale oplossing! Kan ik ergens fotootje zien? ben benieuwd naar je piramidetje en je stofje!

  BeantwoordenVerwijderen