woensdag 28 oktober 2015

Trotse mama

Mag ik jullie voorstellen aan mijn tweede dochter Renée?
Geboren op 16 oktober 2015 om 20:46u met een gewicht van 3.540gr en een grootte van 50,50 cm.  


De bevalling verliep iets vlotter dan bij Ina, maar eindigde toch weer met een keizersnede. Maar we stellen het goed.  Na 6 dagen hebben we het ziekenhuis verlaten en nu genieten we ten volle van dit mooie geluk.  Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik nu mama van twee kindjes ben ... 


Ik wil jullie ook graag nog even mijn doopsuiker laten zien.  Ik bestelde via decashop 100 glazen bokaaltjes.  De verzendingskosten op deze website liggen redelijk hoog (20€ dacht ik), maar dat komt deels door het gewicht van je pakket en deels omdat ze aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen om hun bestellingen te verpakken.  Maar met de verzendingskosten komt de prijs per bokaaltje dan nog maar op 0,77€.  Dus daarvoor kan een mens niet sukkelen he?


50 bokaaltjes werden voorzien van een naamsticker ontworpen door Puur Vorm, die tevens ook het geboortekaartje ontwierp.


Voor de andere 50 bokaaltjes bestelde ik hier plastieken boerderijdiertjes die ik met secondelijm op de dekseltjes kleefde.  Daarna werden de dekseltjes met dieren wit gespoten met lakverf uit de Hubo. De dekseltjes hadden toch wel een laag of 4 nodig (lees: als je zo perfectionistisch bent als ik).  En natuurlijk kregen ze ook een naamsticker.


Natuurlijk werd ook de naaimachine boven gehaald en naaiden we doopsuikerzakjes.  De stof werd besteld via Studio Blanche en genaaid via onze tutorial.


Naamlollies werden besteld via Suikerzoentje en kregen hetzelfde lettertype en kleur als het geboortekaartje.  De houten naam die je ziet op de eerste foto werd besteld via Tutje en Kiki.

19 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat je een fijne kraamtijd hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat met de geboorte van Renée! Mooie naam en mooie doopsuiker :) Fijn dat je terug thuis bent, geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dikke proficiat! Twee kinderen, dat is 3 keer meer werk, 3 keer meer opstaan 's nachts, 3 keer meer plannen, maar ook zeker 3 keer zo veel genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oooh wat een dotje! proficiat! en hopelijk een vlotte genezing van de keizersnede. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een dotje ...proficiat ....dochters zijn er om te koesteren ...ik heb er drie en geniet elke dag !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat! Wat een schatje :) Leuke en originele doopsuikerpotjes.
  Merci voor de tutorial van de doopsuikerzakjes. Ik was net op zoek naar inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat! Stuk voor stuk mooie doopsuikercadeautjes! Dat van de lak spuiten ken ik, ik krijg ook nooit de lak van de eerste keer mooi egaal gespoten :-)
  mizolilie.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eerst ene dikke proficiat met de geboorte van jullie kleine meid!En amai toffe doopsuiker hebben jullie gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Proficiat met jullie dochter!! Mag ik je vragen welke maat van potjes je gebruikt hebt, en hoeveel suikerbonen je gebruikt hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dankuwel. De inhoud van de potjes is 100ml. Dit is de link: http://www.decashop.be/Nl/standaard-100ml-to48-clear
  Ik heb 10 dozen doopsuikers besteld van een 1kg. Maar ik had ook grote potten (voor op het werk te zetten) en een pot doopsuikers in de kamer staan op materniteit. De bokaaltjes zijn iets voller dan een standaard doopsuiker gadget, maar dat oogde ook veel mooier, naar mijn mening. Het komt ook niet over om bokaaltjes te geven en er dan maar 6 doopsuikertjes in te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Proficiat met jullie dochter! Koop je de lak bij de hubo dan als spray? of hoe spuit je dit? ik was vandaag bij hen in de winkel en zag de kleuren die je kan laten mixen van hun huismerk in de gewenste ral, ik dacht hiermee te werken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik kocht de verf in spray. Werkt héél makkelijk, vlot en is ook vlug droog. Ik weet niet hoe dat is met de verf van hun huismerk. Als je met een borstel aan de slag moet zul je er volgens mij wel langer aan zitten. Succes!

   Verwijderen
 12. Hallo, in mijn zoektocht naar originele doopsuikers kwam ik jullie blog tegen. Wat een mooie doopsuikers en wat een mooie naam ;-) Ik heb ondertussen de potjes ook besteld online. Kan je mij nog even zeggen wat de diameter van jouw sticker was?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je op onze blog terecht kwam hoor. De stickertjes hebben een diameter van 3cm.

   Verwijderen
 13. Super mooi doopsuiker! Ik zou ook graag zo'n bokaaltje gebruiken, maar zou er snoepjes willen insteken (type: kleine Parijse gommen). Denk je dat het bokaaltje van 100 ml dan groot genoeg is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Ieseke, eerst en vooral een dikke proficiat!! :-)
   Ik denk dat de bokaaltjes voor eender welke snoep groot genoeg zijn. Er kan redelijk veel in hoor. Doen zou ik zeggen! Succes!

   Verwijderen
 14. Beste, ik weet dat het al een tijdje geleden is dat je de doopsuiker maakte, maar weet je nog hoeveel suikerboontjes er in het potje zaten of passen? Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen