maandag 26 oktober 2015

Jarige kindjes en trakteren

Oktober is hier een serieuze feestmaand!
Mijn mama is jarig op 16 oktober en nu ook het dochtertje van mijn zus: Renée. (Ze blogt zeker nog over haar baby'tje!)
Mijn wederhelft is jarig op 18 oktober en onze kindjes zijn jarig op 23 oktober en 24 oktober.
We hebben het echt niet met opzet gedaan maar onze kindjes zijn geboren met twee jaar tussen een dag na elkaar.
Lowie kwam op 23 oktober 2012 en Lena kwam op 24 oktboer 2014.
Het jaar is voorbij gevlogen! Met twee kindjes gaat het leven idd nog sneller maar is het ook leuker. Je staat er als mama toch even bij stil dat je wondertjes snel groot worden :)

Lowie 3 jaar 

Lena 1 jaar

Bij jarig zijn hoort natuurlijk ook trakteren.
Op Lowie zijn school mag je geen aparte snoepzakjes maken of cadeautjes meegeven of chipjes en andere dingen. 
Ze zijn meer fan van een 10-uurtje in de vorm van fruitsla, cake-je, grote cake, taart,... Dus in overleg met de juf dacht ik aan wafeltjes. Gemakkelijk uit te delen en dat lusten kindjes wel he.
Zelfgemaakte wafeltjes dus!!! En het beste wafelrecept dat ik heb, werd bovengehaald. Wafeltjes a la Meme Box. zal het receptje hier eens posten :)

Wafeltjes bakken voor Lowie zijn klasgenootjes 

Was alleen beetje vergeten dat het deeg maken niet zo lang duurt maar het bakken wel :) Nuja, met alle liefde voor mijn 3 jarige. Hij had een superdag op school. Trots dat het zijn dag was en dat mama wafels had gebakken. :)

Dat wafels bakken enzo vind ik wel leuk maar stiekem maak ik toch graag iets origineels om uit te delen. Iets klein en liefst een cadeautje.
Gelukkig kan dat nog in de opvang. :)
Lena werd 1 jaar en ook dat konden we niet zomaar laten passeren. Van de onthaalmoeder kreeg ze een super-kroontje en mama die maakte voor iedereen gepersonaliseerde kapstokjes.

De kapstokjes scoorde ik in maart al in een winkel in Amsterdam 'Flying Tiger'. Nu schieten die winkels als paddenstoelen uit de grond in de grootsteden. Echt leuke spulletjes en leuke dingetjes te vinden voor Pakjesavond van Sinterklaas of kleine cadeautjes voor Kerst.

Het idee van de kapstokjes had ik online eens gezien en dat leek me dan ook het ideale om te maken. De onthaalkindjes hun naam werd met de snijmachine gemaakt op een stickervel (vynil). Alles werd opgekleefd, snoepje en lintje eraan en klaar!!!
Iedereen blij!!! 
Kapstokjes: Flying Tiger 
Naampjes opkleven
Lana haar uitdeelpakjes voor de opvang

Het grote verjaardagsfeest voor mijn gezin was dit weekend. Slingers, balonnen, taartje, liedje, leuke mensen, cadeautjes... Alles erop en eraan!
Hiep hiep hoera!! 
2 opmerkingen: