donderdag 29 augustus 2013

Waarom een manteltje maken??

"Waar ben ik in godsnaam aan begonnen????" Is die vraag bij jullie ook al eens opgeborreld??? (laat me aub niet de enige zijn!) Gisterenavond, op workshop bij GEMAAKT, spookte die vraag wel tientallen keren door mijn hoofd. Hoe heb ik het in godsnaam in mijn hoofd gehaald om een manteltje te maken??? 

Het tornmesje was mijn beste vriend.  Tjemig, wat heb ik gevloekt. Best dat ik het jasje in de workshop maakte, want thuis had ik gegarandeerd mijn naaimachine door de living gekatapulteerd. Na heel veel inwendig gevloek en het engelengeduld van Miek, kwam er uiteindelijk toch een jasje van onder mijn machine gerold.


Stoffen: Gemaakt
Patroon: stylish kids double brested coat van Dear my kids easywear


Misschien was deze workshop iets te hoog gegrepen.  Dat kan ik zonder blozen toegeven. "Al wat ervaring met stikken is noodzakelijk om deze workshop te volgen" stond duidelijk in de beschrijving van de workshop. Maar laat het nu net dat zinnetje zijn die mijn hersenen niet oppikten. Hmmm ...   

Op de foto's is het misschien niet volledig duidelijk, maar de buitenstof is jeans. Ik vond de gele voering, paspel en knoopjes een goeie combinatie.
Hier was ik nog super enthousiast over de Kamsnaps. Gisterenavond was mijn enthousiasme ver te zoeken. Bijna 23.30u zijnde, dacht ik eventjes stil in mijn hoofd om die knopen daar nog vlug in een rapte in te nijpen. Maar waar mijn concentratie gebleven was, weet ik niet, want ik heb de kamsnaps die aan de binnenkant moeten zitten er dus V.E.R.K.E.E.R.D in geduwd. Ooooh hemeltje liefje!!!! Hoe stom kun je zijn eigenlijk??? Ik ben dus redelijk gefrustreerd naar huis gereden om eerlijk te zijn ... Maar het goede nieuw is, ik heb ze er daarnet kunnen uittrekken. Hoeraaaaaa! (oef)
Een aan-foto van mijn meisje met haar nieuwe jasje hou ik jullie nog te goed, samen met de aan-foto van de gemaakte jumpsuit.

Nog een jasje maken? Misschien ... als ik de frustraties uit mijn hersenpan gewist krijg. :)


8 opmerkingen:

 1. En dan ben ik er om 23u30 om naar te smsen... Ik blijf het toch ondanks je frustratie een supermooi jasje vinden!!! En weet je, je bent nu alweer bij de gevorderden onder het naaien, want met dit jasje ging je toch twee treden, wat zeg ik?? Drie treden hoger op kunnen naaien :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb dat patroontje hier ook liggen! Alleen vind ik het wat te breed. Vind het toch een mooike geworden! Enne... de volgende keer gaat dat al veel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ewel, dat patroon ligt hier ook in de kast - zou 'm beter eens maken voor madam niet meer in de grootste maat past ;)
  Je frustratie en zo heeft wel een heel mooi jasje opgeleverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ondanks alle frustraties wel oh zo mooi geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er toch goed uit? Soms moet je eens grenzen verleggen, en daar horen wel eens frustraties bij. Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik maakte hetzelfde jasje deze week ook! Mijn resultaat zie je op woohoobydavina.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grenzen verleggen... Inderdaad ! En dat is dan ook prima gelukt !

  BeantwoordenVerwijderen