woensdag 28 augustus 2013

Vriendje voor Lowie

We zijn alweer woensdag in de laatste week van die grote vakantie. Zoals je hebt gemerkt was het hier een drukke bedoening, met musicalstages en heen en weer vliegen... Vorige week had ik mijn laatste stage en kinderen in Middelkerke. Helaas beetje in mineur want ik ben ziek geworden. Superstom en een totaal verkeerd moment. (Wanneer is ook een goed moment om ziek te worden he?) Ik moest melden dat ze een vervanger moesten zoeken en heb in Nieuwpoort bij mijn ouders uitgeziekt... Moest ook een casting afbellen... jammer!
Maar ik heb me wel geamuseerd!! Een leuke, drukke zomer dus :)

De laatste week van de vakantie staat open. De opvang is gesloten dus is Lowie heel de week thuis. De wederhelft is werken dus het is Lowie en mama alleen thuis. Er staat niets op de planning...
Maandag was heel gezellig, mijn buurvrouwtje (eigenlijk 'ex' want we zijn verhuisd, maar ze blijft mijn buurvrouwtje) kwam langs en was echt supergezellig, veel bij te praten! Ik mis haar wel! Onze nieuwe buren zijn vriendelijke mensen, altijd een leuk praatje en behulpzaam. Eigenlijk ideaal! Maar met haar heb ik echt een band gekregen in die 4 jaar tijd, een echte goeie vriendin is ze geworden! Je kunt je dan ook voorstellen dat toen ik ging verhuizen ik haar het liefst van al eerst had ingepakt en meegenomen :)

Gisteren (dinsdag) kwamen vrienden van ons eten. De peter (Petje) van Lowie met zijn zwangere vriendin. We hadden hen uitgenodigd om te komen eten omdat Lowie hen al tijdje niet gezien had. Ik vind het echt zo leuk dat ze zwanger zijn. Lowie en zijn nog anonieme vriendje gaan maar een jaartje verschil hebben dus dat wordt echt leuk!!!
En natuurlijk kon ik het niet laten om aan de slag te gaan en een klein cadeautje te maken... Maar dan: een stofje? Omdat ik haar smaak eigenlijk niet zo goed ken, hoopte ik toch dat mijn stofjes gingen scoren:fleece: Stoffenspektakel
Draakjes Michael Miller: Stoffen Van Leuven

Maar wat is leuk om te geven en te maken. Door de fleece te kiezen wist ik al het eerste dat ik ging maken. Ik koos voor het wikkeldeken, zo leuk om te maken en ook om te krijgen denk ik. Opnieuw naaide ik geen rekker in het hoofdstukje. Waarom? Voor het gemak (eerlijk is eerlijk), maar ook omdat ik al vaak las op het internet dat net die rekker het helemaal verprutste bij hen. 
Wikkeldeken klaar! Nog stofje over dus ging ik voor nog een mand... Ook deze maakte ik eerder en leerde ik zelfs aan bij 'Gemaakt'. Er zitten 2 kleine foutjes op en die zag ik pas als het helemaal af was. Tijdgebrek zorgde er dan ook voor dat ik niet opnieuw kon beginnen of aanpassen. Maar ik ben heel blij met het resultaat.


De mand vulde ik met 'New born' pampers en pakte ik mooi in...De reactie?? Blij! Ze vonden het leuk en het stofje ook... Oef! :)
Wij kregen in ruil een 3D foto van hun kleine spruit te zien en Lowie kreeg een kookboek van Shaun the sheep. (Lowie is helemaal gek op Timmy het schaap en zijn neef Shaun)
Een gezellige avond... En Lowie? Die kijkt uit naar zijn nieuwe vriend. Nog even geduld :)

4 opmerkingen:

 1. Amai, je bent je naai-achterstand serieus aan het inhalen ;)
  Schoon cadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! :)
   Ben zo blij dat ik even wat schade kan inhalen en de 'ik wil dat nog maken' gedachten blijven komen...
   Jij bent anders ook goed bezig he!

   Verwijderen
  2. Och zwijg, dat stopt hier niet... Zelfs aan mijn tempo heb ik nog een te-doen-lijstje tot aan jouw voordeur ;)

   Verwijderen
  3. En dat is ver van jouw voordeur hoor :)

   Verwijderen