maandag 8 juli 2013

Rok

Het is Zomer!!! Eindelijk...
Mooi weer, terrasjes, rommelmarktje, bbq,... en vooral DE zon! (applaus!)


Bij mooi weer horen natuurlijk blote benen! De mijne zijn eigenlijk nog wittekes :(
Maar daar moest dringend verandering in komen dus dacht ik een rok te maken voor mezelf. Je kan het al raden, de bijbel der rokjes werd bovengehaald; staat al sinds de eerste druk in de kast maar werd nog nooit bovengehaald, dus bij deze.

Ik maakte de rok eigenlijk al twee weekjes geleden. Ik koos voor een A-lijntje. Lekkers simpel, band in een stof (groen) en voor- en achterpaneel in een kersenstofje. I love kersjes. Ook ging ik voor het eerst met een blinde rits aan het werk en moet zeggen met dat ritsvoetje is dat toch goed gelukt zeg, ook dankzij de uitleg in het boek natuurlijk.
Resultaat; 

Hij voelt wel lekker luchtig zo 'aan'. En past ook perfect, oef!


Mooi afgewerkt met overlock en klein zoompje
Ik ben best wel tevreden met het resultaat. De 'aan'-foto volledig moet ik jullie even schuldig blijven. Ik vergeet telkens te vragen aan wederhelft om er eentje te maken. En ook nu ben ik alleen thuis en Lowie kan het fototoestel nog niet stilhouden. :) Ik hou jullie deze dus tegoed.

Het zijn drukke weken hier in huis. We zijn ondertussen week 2 van de zomervakantie en het blijft even bij dromen over naaien denk ik. (zucht) De wederhelft moet heel vaak laat werken en ook ikzelf ben druk deze zomer. Ik geef namelijk musicalstages aan kids in Vlaanderen. Wat is dat dan, wel: musicalstage Planktom. Zo'n 7 weekjes ben ik deze zomer in de musicalstages actief. Soms zijn ze best wel ver weg en is het wat zoeken ivm opvang voor Lowie. Als ik dan thuiskom wil ik ook nog wat aandacht aan hem besteden. 

Dit weekend ging ik zaterdag om schoenen voor onze kleine man, hij trekt zich (aan onze handen) recht en leunt heel vaak tegen ons aan om recht te kunnen staan. Hij staat zo graag recht dus, een stevig schoentje kwam eraan:

maatje 20
Ik vond het best wel heftig, of over-reageer ik nu? Hij leek plots zo groot met die schoenen... :)
Online werd nog een camper-sandaaltje besteld. I love de solden!  Schoentjes voor een baby kosten wel wat centen.
Zaterdagmiddag ging ik wat opruimen en toen de kleine man wakker werd hebben we samen onder de fruitboom gezeten op een dekentje. Gezellig!
De give-away werd verpakt om te posten!!!! :)
Gisteren (zondag) heb ik nog wat kleertjes gescoord op een marktje van online-winkeltjes, die -40% gaven!
En om het weekend af te sluiten gingen we een rommelmarktje doen en hebben we buiten gegeten.
Ik ben tevreden over mijn weekend :) (ook al zit het woordje naaien er niet in.) Alhoewel... Ik zou het bijna vergeten: ook een stofje gescoord! ;) ik kan het niet laten.
Een project voor dat stofje is er al, nu nog wat tijd, en ik zal tijd vinden!

Maar vanmorgen stonden alweer 32 kindertjes klaar om te zingen en te dansen, want vrijdag hebben we toonmoment! :)


3 opmerkingen: