zondag 21 februari 2016

Verzorgingstas

Toen ik bij An deze tas zag was ik verkocht en zette ik het maken van de Aurora Big Boston bag meteen op de eerste plaats van mijn te naaien lijstje.  Ik deed een online shoppingske en wachtte ongeduldig op mijn stofjes.
Eens aangekomen stak de twijfel zijn kop op.  Ga ik dat wel in mekaar krijgen in men uppie? Welke versteviging ga ik gebruiken? En die biais afwerking, oh help!?! Het zweet brak mij letterlijk uit .... Een telefoontje naar An duwde mijn twijfel een beetje weg.  Bedankt trouwens voor de tips.  Je duwde me over de streep. :-)


Er is heel wat knipwerk te doen vooraleer het effectieve naaien aan bod komt. Na de tips van An koos ik als versteviging voor een laagje vlieseline H630 en decovil light.  Tegen de buitenstof gebruikte ik beide, voor de voering enkel vlieselien H630.  
Ik gebruikte geen tassenband, maar maakte de handvatten zelf uit de buitenstof verstevigd met vlieseline H250.


Ik volgde braafjes het patroon, maar bij de binnenzak met rits ging ik de mist in.  Jeetje, ik snapte de ballen van die uitleg.  Laten we dit nog maar eens wijten aan mijn gebrek aan logisch denken.  In mijn tas zit dus geen binnenzakje.  Ook de handvatten bevestigde ik anders.  Ik naaide ze mee tussen het ritsdeel en mijn voor- en achterpand.  Waarom?  Omdat ik nergens goudkleurige ovalen ringen vond om mijn tassenband aan te bevestigen.De binnenafwerking met biais ging verrassend goed.  Er komt nog eens een dag dat ik echt versteld zal staan van mezelf ...
Ik deed het rustig zonder mezelf op te fokken en al op voorhand te denken "dit lukt me toch nooit". Mijn twee dochters waren ook heel erg braafjes op dat moment.  Precies of ze wisten dat mama iets belangrijks moest doen.  :-)

(sorry voor de donkere foto)

Hééééééééééél veel plaats in deze tas.  Net zoals de tas van An zal mijn tas ook dienen als verzorgingstas/crechetas voor mijn kleine Renéetje.  De binnenzak met elastiek is perfect om de flesjes in te zetten.  In de zakjes onder het ritsdeel kun je klein gerief kwijt.
Ik kan een hele hebben en houden meezeulen in die tas.  Hij valt eigenlijk groter uit dan ik verwacht had, maar hé, beter te groot dan te klein he.  Een mama weet dat je nooit genoeg babygerief kunt mee hebben, voor het geval dat ... ;-)Ik ben best wel fier op deze tas.  Het is één van mijn pronkstukken.  Als iemand vraagt waar ik de tas kocht, zal ik met héél veel trots zeggen "deze maakte ik zelf" ! !

8 opmerkingen:

 1. En of je hier trots op mag zijn!! Dat stofje, die afwerking, de precisie. Echt chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie stof en tofffe tas,wat een shcitterend resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai! Dat kan ik me wel voorstellen, dat je er trots op bent, de tas is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel sjiek! Terecht één van je pronkstukken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, daar mag je best trots op zijn! Zo een mooie tas...en die stofjes....écht knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het plaatje klopt: super mooie tas maakte je :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WAUW, wat een prachttas!!!! *doet nu haar mond terug dicht en kuist de kwijl op* Je hebt jezelf echt overtroffen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha Lieve, je bent hilarisch :-D
   En een dikke merci. mede dankzij jouw stofjes werd deze zak zo mooi!

   Verwijderen