zondag 31 mei 2015

Welkom kleine Alice


Facebook, de hedendaagse manier om overal van op de hoogte te blijven.  Ik zal het niet afliegen: ik ben verslaafd.  's Morgens tijdens mijn ontbijt lees ik op facebook en het is meestal het laatste wat ik doe voor ik ga slapen.  Nog vlug eens lezen of er geen nieuwtjes meer zijn, voor ik mijn oogjes sluit.  Je bent voor of je bent tegen. Je gaat erin mee of je doet er niet aan mee.  Het is de moderne manier van socializen zonder uit je zetel te komen, bij de kapster, op de wc, in de rij aan de kassa.  

Bij mij zorgde facebook ook voor een heleboel nieuwe vriendinnen.  Ik ben lid van een groepje "septemberbaby's" genaamd.  Allemaal mamatjes die zwanger waren en uitgerekend voor september 2012. We hebben alles gedeeld met elkaar, maar dan ook echt alles.  Lief en leed, kwaaltjes, bevallingsverhalen, opvoedingsrituelen, ... alles. Ik heb nog maar twee mamatjes in real life gezien en toch voelt alles héél erg vertrouwd.  

Ondertussen zijn er mamatjes die al voor de tweede of derde keer mama worden.  Zo ook, mama Daisy.  Ze was op zoek naar iemand die voor haar doopsuikerzakjes wou naaien en natuurlijk wou ik dat met alle plezier voor haar doen.  

De stof werd gemaakt door Studio Blanche aangepast aan het geboortekaartje.  Bij Studio Blanche kan je terecht voor geboortekaartjes, DIY stuff voor je doopsuiker en ook voor stoffen zakjes.  Stof voor de zakjes

Daisy bezorgde mij de stof en ik ging aan de slag.  Ik maakte 32 zakjes.  Stof knippen gaat super vlotjes, want de strepen waar je moet knippen zijn op de stof gedrukt.  Op drie avonden was ik klaar met alle zakjes.  Het is een héél leuk bandwerkje.  Ik was zelfs een beetje triest dat het al gedaan was, maar daar heb ik ondertussen al iets op gevonden: zelf zwanger worden zodat ik ook zakjes kan maken. :-)
Hieronder zie je  het eindresultaat van Daisy haar mooie doopsuikers. Ik kan niet afliegen dat ik een klein beetje trots ben dat ik die zakjes genaaid heb en dat ze in dat mooie kastje staan.  Welkom op de wereld mooie Alice. :-)


Ik ben met Studio Blanche overeengekomen om een tutorial te maken over de zakjes.  Ik post deze later en zal dan ook terug vinden zijn op de startpagina bij "tutorials".9 opmerkingen:

 1. Heel leuke zakjes!
  Wij hebben ook een groepje, voor baby's van januari 2012, ik denk dat er zo veel bestaan :D Wij hebben al wel een paar keer afgesproken met de kindjes erbij!
  En proficiat he! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er werd ook al afgesproken hoor ma ik was er nog geen enkele keer bij

   Verwijderen
 2. Superleuke zakjes!
  Ik ben momenteel zwanger en ben ook van plan om de zakjes voor de suikerbonen zelf te naaien. Ik kijk dus erg uit naar de tutorial hiervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wil dat zeggen dat wou jou mogen feliciteren? Of lees ik nu weeral teveel tussen de lijntjes? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Mamadammeke, ge moogt mij feliciteren. Morgen 21 weken zwanger. Uitgerekend voor 13 oktober. Terug een meisje. :)

   Verwijderen
 4. Mooie tutorial! Ik ben alvast benieuwd naar jullie eigen doopsuiker :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kaartje is binnen voor ontwerp. Daarna kan ik stofje laten maken. Daarbovenop ga ik nog twee andere doopsuiker-uitvoeringen maken. Ik kan al bijna niet wachten om eraan te beginnen. :-)

   Verwijderen