zondag 17 mei 2015

Doe de indianendansToen ik een poos geleden al die tipi's zag passeren, kreeg ik ook last van de tipi-kriebel.  Stof werd gekocht in IKEA (ik moest er zelfs twee keer voor naar Gent rijden, maar laat ik jullie de details van mijn dommigheden besparen) en het knippen kon beginnen.

Ik baseerde me op de uitleg van Zilverblauw maar ook op tips van Khadetjes.  Zij heeft haar tipi bovenaan versmald van 20 cm naar 12 cm.  Die versmalling doet je tipi bovenaan iets minder inzakken. Mijn mening? Het mag nog véél smaller.  Ik vind dat de stof nog iets te veel inzakt en het doet de tipi kleiner lijken.

Ik werkte de tipi af zoals beschreven bij Zilverblauw.  Na de stroken voor de stokken tussen de driehoeken te hebben gestikt, duwde ik die naad nog eens onder mijn overlock wat voor een nette afwerking binnen zorgt.  De stokken komen van een doe-het-zelf zaak hier in de buurt en hebben een diameter van 25mm.  Ik wou er eigenlijk van 45mm, maar die waren hier nergens in de buurt te vinden.  Tevreden zijn met wat men heeft, is de grootste rijkdom.


Mijn tip aan alle enthousiastelingen waar de tipi op het to-do lijstje staat: zeker versmallen bovenaan. Ik ben vol enthousiasme aan deze tipi begonnen, maar het inzakken bovenaan zorgde voor mij, na het opstellen, voor een kleine teleurstelling.  En die wil ik jullie besparen.

Maar Ina zorgde dat de teleurstelling gauw verdwenen was.  Mijn kleine squaw kroop meteen in de tipi en trakteerde mama op een brede lach.  En daar doen we het voor, toch?

6 opmerkingen:

 1. Wat spijtig als een naaiproject niet helemaal verloopt zoals je 't wil... ik vind 'm anders wel geslaagd! Maar voor de bestemmelingen maakt dat allemaal niet uit hé, Ina ziet er doodcontent uit :)
  --Misschien valt het inzakken bij mij wat beter mee omdat ik met een Engelse naad werkte waardoor de tunnels vermoedelijk strakker zijn en het geheel wat beter recht houden--

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah aan die naden had ik nog niet gedacht. Dat kan idd een oorzaak zijn maar zoals je zegt Ina is content en das t belangrijkste :)

   Verwijderen
 2. leuk zeg ...
  hier begin ik er niet meer aan ... drie meiden kunnen er niet meer in .... of ik moet er een reuze tipi van maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om te lezen! Staat als to-do voor tijdens de grote vakantie, voor in de klas :-)

  BeantwoordenVerwijderen