maandag 4 mei 2015

Julia's voor Ina

I'm back!
Het lijkt eeuwen geleden, maar dit weekend ben ik nog eens achter mijn naaimachine gekropen. Oooh en het was fun.  Ik heb het zo hard gemist.  Ik denk dat ik zelf niet besefte hoe hard ik het wel miste.  Hopelijk zijn mijn weken van luie-zetel-avonden nu voorbij en kunnen we weer heerlijk creatief zijn. (lees: zo lang mijn buikje toe laat om deftig achter mijn naaimachine te zitten)

Ik naaide een bandwerkje waar ik voorlopig nog niets over kan vertellen.  Het zijn cadeautjes en het moet nog even geheim blijven voor de gelukkigen.
Maar ik had de naai-microbe weer zo erg te pakken dat ik na mijn bandwerkje meteen op een nieuw projectje ben gesprongen: de Julia sweater van Compagnie M voor mijn kleine schoolgaande peuter. :-)Ik koos voor de makkelijke versie, zonder extraatjes, met een gewone halsboord.  Kwestie van er weer effen in te komen.  En dit is echt wel héééél easy, trust me.  Knippen en naaien duurt alles tesamen maar een uurtje.  Dus als je je garderobe (voor diegenen die op Mars leefden de laatste maanden, dit patroon bestaat inderdaad ook voor volwassen dames) of dat van je dochter wil aanvullen met veel sweaters, dan is tijd geen excuus meer.  

Stof: tricot Pieke Wieke
Boordstof: voorraadje uit mijn kast

Stof: tricot Pieke Wieke (totally in love met dit stofje)
Boordstof: voorraadje uit mijn kast
Stil staan voor de foto is niet mijn dochter haar sterkste kant.  Maar ik heb ze toch min of meer zo ver gekregen (lees: omgekocht met een paar snoepjes - slechte moeder) om toch effen te poseren voor mama.  Haar snoet spreekt boekdelen, want ze is echt wel blij met haar nieuwe truitjes.  "Voor mij hé mama", zegt ze dan.  

Deze is niet echt zuiver, maar ik wou hem toch laten zien :-)

Boodschap  voor iedereen  met veel te veel tricot in de voorraadkast: Julia sweaters maken!

3 opmerkingen:

 1. Ooh wat een schoontjes! Ik moet DRINGEND dat patroon aanschaffen voor mezelf! Je dochtertje ziet er alvast heel content uit :)

  P.s. ik ben gestart met een nieuwe (eigen) blog, je vindt me vanaf nu niet meer op elieflo.blogspot.be maar op duizendfloot.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom terug! Jij hebt een Julia gemaakt in één van mijn favo stofjes. Het ligt hier ook te wachten op het juiste moment!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi. Vooral dat lentestofje vind ik schitterend

  BeantwoordenVerwijderen