zaterdag 15 juni 2013

WikkeldekenSinds we beslist hebben om een give-away te doen, schoot ik beetje in de stress. Wat kan ik voor jullie maken? Wat is leuk om weg te geven? Iets kleins iets groots...
Werkelijk geen idee. Maar het is in orde! Het is iets geworden wat ik leuk vond om te maken... Meer details over de uiteindelijke give-away komen er zeker aan, beloofd!

Maar...
Ik heb nog nooit op zo'n korte tijd zoveel gemaakt en uitgeprobeerd. Eén van mijn uitprobeersels vandaag was het wikkeldeken ook gekend als lodger. Het stond hoog op mijn 'to sew-lijstje'. Waarom? Lowie is al zijn tweede lodger aan het verslijten. De eerste stond op de geboortelijst en was volledig uit fleece. Wat ligt hij daar toch zo comfortabel in. Mijn mannetje wil geen slaapzak... ligt zo knus daar helemaal ingeduffelt. (Vanalles geprobeerd, maar de lodger geeft hem het veiligste gevoel) Maar Lowie groeit en groeit en groeide uit die eerste lodger, dus ging ik een nieuwe halen. Van het merk zelfs want die waren iets groter. De eerste lodger ligt bij de onthaalmoder. Hij slaapt er nog steeds in daar, alleen steken zijn voetjes en beentjes er ferm uit. Hier thuis is dat ook beetje het geval met die tweede. De Lodgers zijn uit fleece en dus eigenlijk best wel warmpjes. Ons ventje heeft het eigenlijk best snel warm en zweet ook rap. En met die toch wel warme nachten vorige week en met een klein vakantie'tje in aantocht dacht ik bij mezelf dat ik er best zelf een 'zomerversie' van kon maken.

Ik volgde half deze uitleg. Ik las het even door en het is ideaal om deze te maken als je baby'tje nog heel klein is. Haar tips over velcro enzo nam ik wel mee en ook het paspeltje vond ik een mooie afwerking. (Ik kwam net 5cm te kort en de wederhelft was zo lief om er nog om te rijden om 17.50u!) Ik nam de lodger van lowie en tekende zo mijn eigen patroon af. Ik koos voor een lodger zonder rekker. De stof nam ik buitenkant gewoon katoen en binnenkant werd wafelstof. Voor het luchtige gevoel en ik moet zeggen ik ben blij!!! 

Weer iets afgevinkt op mijn lijstje. Het is ook een mooi babygeschenkje vind ik en absoluut niet zo moeilijk. Ik ga er nog eentje maken binnenkort want bij vrienden komt er deze winter een vriendje bij voor Lowie. Dan maak ik wel weer de winterversie met fleece.
Wat vinden jullie ervan??

Nu beetje moe dus ga ik mijn beddeke opzoeken. Isabelle kwam vandaag langs om het nieuwe huis te zien. We hebben lunch gehad, gekletst, give-away's geshowed, genaaid, tutorials en patronen bekeken... Lowie en Ina hebben gespeeld. Leuke dag dus.


Tot snel!


6 opmerkingen:

 1. Schoon resultaat!
  Hier was een wikkeldeken in badstof een succes bij de zomerzoon ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk he! Ben benieuwd of hij zijn winter zal willen ruilen voor deze :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel mooi gedaan, ik heb al spijt dat ik nog niet naaide toen de kinderen dat hier nodig hadden... nu doe ik dat wel graag en zijn de kids uit de slaapzakken...

  madebyelke.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een leuke om te maken ook, gewoon doen! Misschien niet voor jouw kids maar misschien geschenkje voor geboorte? :)

   Verwijderen