zondag 23 juni 2013

Hip broekjeEindelijk!!! iets voor mijn klein ventje:Een tijdje geleden vertelde ik jullie al dat ik echt graag eens iets zou maken voor Lowie. Het manneke ziet altijd dat mama met zelfgemaakte meisjesdingen thuiskomt. Al moet ik zeggen dat hij niets te kort komt hoor.

Paar weken terug vertelde Isabelle dat ze eens wat naai-magazines gekocht had, gewoon omdat ze nieuwsgierig was. En je kunt al denken dat ik ook plots nieuwsgierig was. Was dat niet voor gevorderden? Misschien wel dacht ik...

Ik stapte de krantenwinkel binnen en bladerde wat door enkele magazines en besloot de Ottobre van maart mee te doen. Er stonden wat leuke dingen in die kids fashion. En was juist in de maat waar lowie in viel. Al dacht ik wel bij mezelf daar ben ik nog lang lang niet aan toe... Ik bekeek de prentjes en zag dan de patronen en dacht 'jeetje!'. Nuja, het boekje kreeg een plaatsje tussen de andere magazines in huis. 

Dit weekend was ik in Nieuwpoort om Lowie naar oma te brengen, wij hadden een feestje 's avonds en bleven in Oostende overnachten. (In een leuke B&B trouwens, goed en ferm ontbijt, goeie bedden en toffe kamers,leuke gastvrouw,...) Oma moest nog even boodschappen doen en we gingen ook haar favoriete hobby-winkel binnen. Daar lagen al nieuwe stoffenreeksen. Allez, eigenlijk een paar op rol en de rest komt pas in september binnen. Ik was direct verkocht... Ik zag ook direct in een bepaald stofje een broekje voor me! Plots wist ik dat ik die 'Ottobre' zou nodig hebben.
Dus zaterdagochtend bij 'Gemaakt' kocht ik nog wat passende boordstof. Ging ik dit echt doen een broekje??? Ja dus! Stof: Hannelien
Boordstof: Gemaakt

Patroon: Ottobre 3/2013 (patroonblad A-Lila)
Tussen opruimen, voor Lowie zorgen, vaat legen en vullen (Gisteren kwam Sofie (andere zus) naar huis kijken en ze zijn blijven eten. Was heel gezellig!) probeerde ik dan toch al de patronen te snijden en de stof. En als Lowie weer naar zijn bedje zou gaan voor een middagtukje besloot ik het in elkaar te zetten.
Ik moet wel bekennen dat ik het iets anders heb gedaan. Ik heb het afgewerkt zoals de 'snelle rokjes' cursus van gemaakt. En ik zal je ook vertellen waarom. :)

Op het origineel patroon naai je de band aan en leg je er dan een zoom in. En  alles stond klaar, tweelingnaald ook... maar toen ontdekte ik dat ik niet hetzelfde kleur garen had. En een ander kleur stond niet, ik heb het geprobeerd. Maar nee... Dus dan maar alles met overlock gemaakt en op de manier afgewerkt van 'snelle rokjes'. Zo blij mee!!!!! Vond mezelf best wel stoer hoor, zo helemaal alleen een broekje maken uit een boekje en dan zo zelf oplossing bedenken voor afwerking. :)
Wat ik ook niet heb gedaan is tricot gekozen maar katoen. Dat maakte de beentjes aanzetten iets moeilijker maar zoals je ziet, moeilijk gaat ook:
Patroon: Summer Sea (4)

En toen het 'model' uit zijn bedje kwam, heb ik na het pamper verversen, het broekje aangedaan. Het leuke aan dit harembroek is dat je het lang kunt dragen maar ook de beentjes omhoog kunt trekken naar eender welke hoogte zodat je korter broekje krijgt. Heel comfortabel ziet het eruit vind ik.
En hier dan het model in zijn nieuwe broekie;
Hij vond het wel leuk denk ik! Hij sprong in zijn 'jumperoo' en rolde van links naar rechts en rechtstaan en praten... En ik dacht: 'Fijne 8 maanden, mijn lief ventje!'. En ja, het gaat zo snel!
I love being a mama! 

6 opmerkingen:

 1. superschattig ventje! zo'n lieve lach zeg...
  en dat broekje: dat heb je enorm mooi gefikst!

  madebyelke.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vrolijk ventje! Mooi broekje gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tis echt een prachtig broekje!!!En manneke ook wi ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een super schattig broekje en ventje!

  woohoobydavina.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Merci, dat ventje is echt mijn hartendiefje hoor!
  En het broekje ben ik superblij mee, voor de eerste keer dan toch. Ik wil al iets meer en andesr maken, ik houd jullie op de hoogte.... Aaaah! tijd te kort ;)

  BeantwoordenVerwijderen