vrijdag 21 juni 2013

Proberen en leren

Toen Isabelle en ikzelf graag een give-away op de blog wilden lanceren, was ik toch even in paniek. Allez, snap mij niet verkeerd. Ik vond het super-de-max maar wat zou ik maken?
Ik bladerde door mijn patroontjes en tutorials, surfte wat op het internet,... De keuze is zeker 29 keer verandert.

Het eerste wat ik vond was de omkeerbare tas. Helemaal enthousiast en met leuke stofjes ging ik aan de slag. Patroon, uitleg, computer, stof... Alles werd klaargelegd om aan de slag te gaan.

Keuken werd even naai-atelier
Ik vond via 'pinterest' deze dame en de tutorial vind je hier. Deze is wel Engelstalig maar duidelijk, vond ik.
Alhoewel het dus duidelijk was naaide ik toch jammergenoeg de linten verkeerd. Hoe stom. Ik was eigenlijk al klaar toen ik het zag. Het lijkt een beetje op een boodschappentas:

Stof buitenkant katoen, binnenkant blauw canvas
beide; Stoffenspektakel Kortrijk
Ik was dus echt wel teleurgesteld want ver van dat (en dat ik het nog moest strijken) was het eigenlijk best wel goed gelukt. Maar geen zin om uit elkaar te halen en dit tasje zal ook wel een doel of een leuke meid vinden (misschien mijn nichtje Jana). Dus geen zin om te dat kleine mesje boven te halen en dingen weer los te maken.
Maar... vol goede moed begon ik gewoon een tweede te snijden en dat resulteerde en deze tas:


Stof gele canvas en katoenen grijze bloemetjes
beide; Stoffenspektakel Kortrijk

Deze gingen ook ongestreken op de foto (foei!). Deze ging veel beter (vlotter) omdat het blauwe voorbeeld al aan het kapstokje hing. Ben alleen niet zo tevreden over de linten, daar toch wat gefoefel. Maar al bij al goed voor persoonlijk gebruik voor strand ofzo?...

Dus daar zat ik dan met twee tassen die ik niet goed genoeg vond om weg te geven. Wat nu? Even mijn lijstje erbij gehaald.... Denk denk.... En ja! De boxtas stond nog steeds bovenaan mijn lijstje. Dus waarom niet een boxtas maken voor mezelf en als hij lukt en leuk is, er een maken voor een give-away?!

Daar ging ik dan:

Stof dino en bolletjes katoen
beide; Stoffenspektakel Gent

Dit was zo leuk om te doen en te maken dat ik direct een tweede zag zitten! Dus keuze was snel gemaakt, dit zou de give-away worden... Maar een boxtas is ook maar een boxtas dus verzon ik wat leuke dingen om er mee te doen en die zie je hier en ook maakte ik dan nog snel even de mandjes. Altijd leuk en voor elk gebruik...

Zo zie je maar dat ik toch probeer en probeer, en eerlijk is eerlijk niet zonder foutjes... En iets weggeven is best even stressen, want je wilt het natuurlijk goed doen en het moet natuurlijk leuk zijn om te geven. Hopelijk vergeven jullie toch de kleine foutjes.
Ik doe mijn best en heb gewoon plezier en deze keer delen jullie daar in mee. Waag nog maar je kans om deel te nemen met de give-away, als je deze spulletjes leuk vindt natuurlijk. En is het niet bij deze give-away, dan zeker bij een andere, want iets zegt mij dat er nog wel zullen volgen...

Fijn weekend allemaal.
C.

2 opmerkingen:

  1. die gele met de bloemetjes is ook prachtig ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. bedankt, al zie je de foefeldingen niet op foto he :)

    BeantwoordenVerwijderen