maandag 20 mei 2013

Zoete aardappel

De week is weer voorbijgevlogen. Sinds we Lowie hebben, vraag ik me dikwijls af waar alle tijd is gebleven? Alles gaat precies veel en veel sneller...
Na de laatste workshop bij 'gemaakt' is het bij denken en dromen over naaien gebleven deze week.

Dinsdag kreeg ik telefoon van de kliniek dat onze afspraak voor Lowie kon naar voor geschoven worden, naar de volgende dag! Paniek! Ik moest woensdag examen afnemen van het vierde jaar woord en kon de afspraak niet halen, de wederhelft kon niet heel de dag thuisblijven. Dusss schakelen we oma in. Die was gelukkig vrij en kon woensdagochtend al langskomen om Lowie op te halen en naar de dokter te brengen, de wederhelft kon even weg op het werk, dus zaak opgelost.
Lowie heeft al een tijdje last van eczeem. De oorzaak hiervan ligt vooral bij koemelkeiwitten. (Lowie heeft 7 melken moeten proberen voor we de goeie vasthadden en drinkt nu 'Novarice' een rijstmelk dus) Sinds hij aardappeltjes eet en fruitpap komt het eczeem soms heel agressief op. Toen hij 3.5 maand was hebben we al eens krasjes laten zetten omdat vooral bij groen voedsel het eczeem erger werd. Bij de laatste extreme aanval ging ik langs bij dermatoloog. Die besliste om Lowie op meer dingen te testen omdat er duidelijk iets de irritatie veroorzaakt en we niet kunnen blijven dingen uitproberen van groente en fruit omdat dat te lang duurt. We werden doorverwezen... Maar die afspraken konden alleen maar in augustus of juni. Gelukkig kregen we nu telefoon dat het eerder kon. En je raadt het nooit... Bij de krasjes is hij getest op beuk, berk, graspollen, kat, hond, latex, melk,... en de uitslag werd extreem bij melk (dat wisten we al) en.... AARDAPPEL! Ik kan het echt niet geloven... De eerste vraag die je je dan stelt is natuurlijk: 'Wat moet ons ventje dan eten?' We moeten nu even de aardappel vervangen door DE zoete aardappel. Ik ken het vooral van 'sweet patatoes'.Ik had het nooit eerder klaargemaakt. Heb wel recepten gevonden voor in de oven en bakken enzo... Schijnt heel lekker te zijn. Maar nu is het gewoon voor de groentenpuree. Wel even moeten zoeken voor ik ze vond. Zoals je ziet is het oranje-achtig en eigenlijk ziet het er beetje wortel uit en smaakt ook wel beetje zo vind ik.

Nu mogen we Lowie geen nieuwe groente en fruit aanbieden, dus geen nieuwe producten kopen. Zodat we zeker zijn dat het enkel de aardappel is en melk. Op 10 juni moeten we terug, ik ben gelukkig vrij om mee te gaan. Dan krijgen we de bloeduitslag en moeten de zalfjes die we nu meekregen hun werk hebben gedaan.
Ik hoop echt dat het betert, hij heeft er zo een last van. Het jeukt ook en hij slaapt er ook beetje onrustig van. Dus duimen!!!

Mettie Sofie heeft ook twee dagen voor Lowie gezorgd deze week, hij zag het helemaal zitten! :)
Zaterdag hadden we de doop van Ina met een feestje nadien. En gisteren dan even geprofiteerd dat het niet regende en ben ik even gaan wandelen met Lowie. En vandaag is het alweer maandag en een feestdag. Ik wil van alles doen maar ben alleen thuis en het regent. Wat dan? oh; taarten bakken, mijn kasten vullen (maar dat mag nog niet), mijn keuken inrichten (maar die staat er nog niet), naaien, overlocken,... Ik ga wat pinteresten en met mijn zoontje spelen.
Misschien als het straks stopt met regenen dat we even de jaarmarkt een bezoekje brengen...
Wat steken jullie allemaal uit vandaag??
Fijne vrije dag! (Pinkstermaandag voor diegene die niet weten waarom ze verlof hebben) :)


3 opmerkingen:

 1. Ik ga vooral mijn neus snuiten vandaag ... :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) Een mens moet zich bezig houden he... Hopelijk gaat het rap over!

   Verwijderen
 2. Wat vervelend als je kind een voedselintolerantie blijkt te hebben!
  De zoete aardappel kan je momenteel vinden bij Lidl...
  :)

  BeantwoordenVerwijderen