dinsdag 14 mei 2013

'Tricot jurk voor meisjes' workshop bij GEMAAKT

Ja! En daar was de derde workshop! Die volgde eigenlijk snel de vorige  op, maar dat vond ik helemaal niet erg. Hoe meer nieuwe dingen leren hoe leuker.

We gingen voor het tricot jurkje. Ik weet het wel, weer een meisjes-ding terwijl mijn ventje thuis nog niet een zelfgemaakt kledingstukje heeft. Maar met evenveel plezier en interesse gingen we weer naar het GEMAAKT-hoofdkwartier! Het lijkt een beetje op een reuze reclame-stunt op onze blog voor Miek haar atelier. Sorry voor de mensen die zich ergeren maar ik blijf echt enthousiast. De leuke tutorials die ik online vind, zijn leuk om doen. Maar zo'n avondje workshop vind ik ook echt de moeite. De weetjes, de handigheid, de vlotheid en vooral de kennis van dingen doorgeven aan elkaar staat me aan. Had wel wat poepers (lees: stress) om dit jurkje te maken. Help, tricot? Helemaal niet nodig! Na de maat/patroon gekozen te hebben, (voor petekindje wederhelf) gingen we die overtekenen en knippen. Dan kozen we een leuke stofje uit Miek's collectie en gingen overtekenen en knippen... We mochten kiezen tussen het jurkje maken met de overlock of met de machine. Ikzelf koos voor de overlock, (Isabelle ook) dus 3 dames kozen de overlock en 2 machinaal. Om de naad dicht te stikken onder en mouwtjes gebruikten we een tweelingnaald op de naaimachine. Het moeilijkste vond ik de kraag, dat was even stressen omdat het allemaal mooi moet zitten en we geen plooitjes willen, en de stof moet volledig mee zijn daarna op de mouwen dan. Miek wordt wel wat strenger voor ons. ;) Dat mag ook wel bij de derde workshop daar he :)) We kozen voor de overlock omdat we er natuurlijk mee moeten leren werken als hij voor onze neus staat thuis!!!! Jaja. En opnieuw ben ik enthousiast; het ziet er zo mooi afgewerkt uit. Ik wil er snel graag nog eentje maken. Nog even geduld... :)


Naar het einde van de workshop toe vroeg ik of er eens een workshop voor jongens-dingen kan zijn? een broekje ofzo (In de lijst van workshops staat wel een hemd en tshirtje.) Alle dingen voor meisjes zijn leuk maar wil graag eens iets voor mijn venteke maken. Ik denk dat mijn volgende workshop een tshirtje gaat worden, wat beetje zelfde systeem is van het jurkje alleen het kraagje moet ik dan wel leren. Online ga ik de uitleg en patroon van de kaptrui en het A-lijntje eens aanschaffen. (de Gemaakt-webshop) En zo'n tricot-jurkje voor meisjes wil ik ook voor mezelf maken. Mijn lijstje van 'wil ik maken' wordt altijd maar langer en langer :)))


Sofie, onze andere zus, heeft het ook druk. Zij is aan het naaien maar volgens mij heeft ze dat even ingeruild voor het haken. Zal eens vragen of ze jullie op de hoogte brengt.

Dus opnieuw een geslaagde avond met geslaagd jurkje! 

Hieronder de sfeerbeeldjes:


uitleg krijgen

Isabelle, blij met haar stofje.

Isabelle en ikzelf. (Sorry voor vermoeide blik, Lowie houdt mama wat wakker 's nachts)

Afwerken met naaimachine (met tricot-voetje)

Afwerken met overlock

Het jurkje!

Stof: voorraad van GEMAAKT
Ik hoop dat petekindje van mijn wederhelft het leuk gaat vinden... het rokje is alleszins geslaagd. Foto volgt! En het andere jurkje komt dit weekend op zijn bestemming bij mijn nichtje Jana. 

3 opmerkingen:

 1. Inderdaad, ziet er heel mooi afgewerkt uit! Laat de zomer maar snel komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We voelen ons nog steeds "beginnelingen" en doen erg ons best om alles mooi af te werken!! Een complimentje van jou maakt ons dan ook heel blij! Dankjewel :)

   Verwijderen
  2. Merci voor het compliment! :)

   Verwijderen