woensdag 30 maart 2016

Pin it & Make it ~ De Ikea-hack x 2

Ikea... Iedereen heeft er al eens geld verloren en iedereen is al eens met meer dingen buitengekomen dan nodig. :)
Op zich heeft ikea hele leuke spulletjes en ook hier in huis (zoals zovele huizen in Vlaanderen) vind je duidelijk ikea-spulletjes. Maar nu duiken er op Pinterest allemaal superleuke ikea hacks op of leuke DIY om je Ikea-spullen te pimpen! 


En dat gaan we vandaag doen! Ik vond deze hack/pin... en die bracht me weer op deze dame haar blog. Zij noemt ze de 'wallpaper stools'.

Al een tijdje staat hier in de woonkamer die Bekväm stoel of zoals wij het gewoon zeggen: het houten krukje of opstapje voor de kids.  En ik heb net Lena haar kamer behangen met een hip papiertje, dus chance, jk had het gewoon allemaal in huis!
Start!

Spullen die je nodig hebt...

Nodig? 
 • Het Bekväm krukje
 • Verf of spuitbus naar keuze 
 • Behangpapier
 • Behangerslijm
 • Vernis

Hoe?
Teken het patroon over van de twee planken.
Het handigste is eigenlijk als het nog niet in elkaar zit.  Helemaal uitéén halen stond niet op mijn lijstje dus hield ik het krukje ondersteboven en tekende het over op papier.
Daarna: knip je patroon uit en teken het over op je gekozen behangpapier.
(Je kan er voor kiezen om alle zijden 1 cm naar binnen te verkleinen, zo krijg je een verfrandje te zien bij de 2 vlakken)       Neem nu je krukje en spuit of verf het in de gewenste kleur. Indien nodig, geef je een tweede laag. Laat goed drogen.

Als alles goed is uitgedroogd, lijm je de stukken behangpapier op de juiste tredes of plankjes. 


stukken behangpapier lijmen
En nadat ik dit alles heb gedaan, ging ik ook nog voor een mat laagje vernis. Zo blijft het wat langer mooi als de kids erop gaan staan.

Tadaaaaa! 


Wallpaper stool!

     


Het hoeft niet persé een gepimpt opstapje te zijn he, het kan ook in je woonkamer staan met een plantje of een lampje. Ook kan het zelfs als hip nachtkastje dienen!

Isabelle vertelde me dat deze Ikea hack ook op haar lijstje stond en hieronder zie je haar resultaat. 


Charline

Wat leuk om eens een dubbele blogpost te mogen schrijven.  We hadden deze week beiden hetzelfde idee dus dat komt goed uit.

Mijn trapje komt in de toekomstige hobbykamer te staan (die nu nog onze slaapkamer is). De kleine gang/doorloop naar onze slaapkamer werd al behangen.  Daar komt een opbergruimte voor al mijn hobbyspullen.  De linkse muur van mijn hobbyruimte krijgt hetzelfde behangpapiertje als in de opbergruimte, zodat alles mooi doorloopt.  Mijn trapje zal niet echt gebruikt worden, maar dient meer om iets op te zetten van deco. 

Muur opbergruimte en bijpassend trapje

Mijn trapje werd niet gespoten maar geverfd met borstel en rolletje.  Ik koos voor dezelfde kleur verf als mijn muren.  Behangpapier werd online gekocht via deze webwinkel.  Een vlotte en correcte service.  Een aanradertje!  En meer dan keuze genoeg.  Voor elk wat wils. 
En nu allemaal naar IKEA achter een trapje en pimpen die handel!! 

Isabelle
2 opmerkingen:

 1. Wat een leuk resultaat. Wil je ook dit leuk behang of vele andere keuzes.
  http://behang-online.be/roomblush/room-blush-wallpaper/ROOMblush-RB007?limit=100
  http://behang-online.be/collecties-behang/cocktail-spring-2017/cocktail-spring-2017-003.03.5

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk! Ik ben ook zo'n trapje aan het pimpen. Maar dan gewoon met verf. Behang was ook leuk geweest zie ik nu.

  BeantwoordenVerwijderen