zaterdag 3 januari 2015

Granny square bagMet een granny square kun je zo veel meer dan alleen maar dekentjes maken.  Ik hou van accessoires maken, zowel met mijn naaimachine als met mijn haaknaald.

Ik kwam deze tas al verschillende malen tegen op Pinterest en was meteen head over heels. Je kunt echt eindeloos variëren met dit patroon. Omdat ik met dit project van start ging op de TGV in november, zag ik het niet zitten om iedere rij van kleur te veranderen  (ik had al bagage genoeg mee), daarom koos ik voor een wol die zelf voor de kleurschakering zorgt.  Schachenmayr smc Universa color heeft een kleursverandering tussen grijs, blauw, geel, en oranje.  Het bestaat uit 55% scheerwol en 45% polyacryl.  Eén bol weegt 50 g = 125 meter en ik haakte toch wel bijna 6 bollen op.
De tas werd gevoerd met een lap stof.  Dit doe je vóór dat je de randen gaat haken.  Je meet je granny en telt daar nog een 3-tal cm bij.  Je knipt je stof en zoomt je stof mooi om zodat ie perfect op je granny square past.  Deze naai je dan met de blinde steek vast aan je granny.  Je hoeft niet met je naald door de tas te naaien, anders zie je dit aan de buitenkant.  Mijn voering werd nog voorzien van een binnenzakje.

Na de voering worden de randen gehaakt.  Toen ik het patroon bekeek, iets wat ik altijd doe vooraleer aan een haakproject te beginnen, verstond ik geen sikkepit van die randen.  Maar eens je zo ver bent, wijst het allemaal zichzelf uit.  Bij problemen, help ik jullie graag.
De zijranden worden gewoon naar binnen genaaid en de bovenrand moet je over je hengsels naaien.

Patroon: Ravelry 29-210-44-striped-bag

Mijn tas werd van een beetje embellishment  (versiering) voorzien, want zonder is ie maar kaal.
Ik zocht een leuke en makkelijke tutorial op youtube en kwam bij de Puff stitch flower van B.hooked crochet terecht.  Zij maakt echt de meest coole en simpele tutorials. 

Wol en hengsels: Veritas (zeer tevreden over de snelle
service van de webshop)


Alle bloemetjes werden op de tas genaaid en klaar is mijn granny square bag.  Is ie niet prachtig?  Er kruipt wat werk in, maar achteraf is al dat werk het meer dan waard.  Ook een mooie tas om cadeau te doen, want wie is nu niet blij met een handgemaakt en origineel cadeau.

Sorry voor de foto's binnen, maar het regenweer heeft roet
in mijn fotoshoot gegooid ... 

5 opmerkingen: