donderdag 11 december 2014

Chocolade-pretzels

Een heel easy-koekje waar zelfs geen oven aan te pas komt!

Een jaar geleden kreeg ik eens een party-zak M&M's cadeau uit Amerika. 



Dus in plaats van chocoladevulling of een nootje of gepopte rijst zit in deze M&M's een pretzelkoekje met erond chocoloda. Blijkbaar zijn ze in Amerika gek op pretzels en in alle vormen. Ik vond het echt lekker! :)

En nu op Pinterest kwam ik deze kerstige koekjes en hun uitleg tegen:


Bron: Pinterest
Dat moesten we toch wel een keertje proberen zeker! 


M&M's werden gekocht, de pretzels en de chocolade om te smelten.
Ik kocht gewone aperitief-pretzels, want zo'n mooie ronde hebben wij niet in de winkel of ik heb ze niet gevonden. M&M's op kleur verkopen ze hier ook niet dus dat werd kleurtjes vissen :)

In het recept uit Amerika gebruiken ze 'chocolate-kiss' (een chocoladesnoepje in de vorm van een druppel) om da koekjes te vullen en zetten ze da 3 min in de oven zodat de chocolade wat smelt en de M&M's er gemakkelijk in de duwen zijn.
Die 'kisses' hebben we niet, dus ik smolt voorzichtig pure chocolade au bain marie en eens alles gesmolten goot ik met een lepeltje het koekje vol en duwde er een rood of groen bolleke op. 


Alles wat laten afkoelen en klaar! 

                            

Lekker en opnieuw een pin goedgekeurd dus een 'Pin-getested' :)

(Ik zou maar 1 pin per maand doen, maar met die Kerstpins ben ik nogal tijdgebonden)
:)

4 opmerkingen:

  1. Ik heb voor het allereerst Kerst chocolade M&M's gevonden in rood, groen en wit (dus thema M&M's zonder pinda). Geweldig recept en leuk om te maken (met kinderen).
    Wie heeft die hele berg opgegeten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh echt, waar heb je die gevonden! :) (curieus!)
      Is ideaal om met kindjes te maken, de mijne zijn hier nog wat klein daarvoor.
      Die berg is nog niet op hoor, wel serieus geminderd :)

      Verwijderen