woensdag 19 november 2014

LunchbagStoffen: Hamburger Liebe
Lunch hoort in een apart zakje om naar de eetzaal te gaan.  Dat is één van de schoolregels van mijn metekindje Jana.  En stuuten in een plastiek tas of in een afgedankte zak, oh nee, dat vinden we hier maar niets.
Ik sloeg aan het googelen en kwam op de blog van Pink Penguin terecht bij deze tutorial.
Het was liefde op het eerste gezicht bij het zien van zo'n mooie lunchbag.


Ik zocht in mijn stoffenvoorraad en kwam terecht bij de mooie stofjes van Hamburger Liebe waar ik al eerder deze tas uit maakte (die nu trouwens nog steeds dienst doet als Ina's crechetas).  De tutorial is voorzien van foto's en het in mekaar steken van deze lunchtas is echt een fluitje van een cent.  Het meeste werk kroop in het omrekenen van de inches naar centimeters - wat verbazend goed gelukt is dankzij een app op mijn iPhone - en in het knippen van de stof.


Ik gebruikte gewone katoenen stoffen, maar je kunt evengoed tafelzeil of gelamineerd katoen gebruiken voor de binnenkant.  
Als versteviging gebruikte ik net als bij de Dorothy Day Tripper vlieseline H250 en daar bovenop nog een laagje H630.  Het werkt perfect en staat stevig recht.  
Voor het handvat gebruikte ik enkel de H250.
Als je het dicht te stroppen gedeelte naar binnen duwt, kun je de lunchbag alsnog gebruiken als opbergmand.
Zondag is het Jana's verjaardag en dan krijgt zij van haar Isa (11 jaar geleden vond ik mezelf nog wat te jong om de "titel" van meter of tante opgeplakt te krijgen) deze mooie lunchbag cadeau.
Oh ja, ik zie haar echt al glimlachend naar de refter stappen.  Als de stuutjes nu niet zullen smaken 's middags, dan weet ik het ook niet meer. :-)
Bon apétit, Janami! 
5 opmerkingen:

 1. Prachtig! Zowel de stof als de verwerking ervan!
  mizolilie.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig!! Wat een mooie stofjes heb je gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi, ik zou er zelf ook wel zo eentje kunnen gebruiken. We gaan dus deze tutorial op ons lijstje bijschrijven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ben er dol.... wordt toegevoegd aan het lijstje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen