woensdag 26 november 2014

Een specialleke van een sjalleke


Trouwe volgers zullen hier al gelezen heb dat ik regelmatig met valies en kind, en af en toe ook eens met de echtgenoot, richting de Provence trek.  Op reis? Jaa, maar in de eerste plaats op bezoek.  Op bezoek bij mijn papa en vrouwlief.  Uhu, die zijn naar ginder verhuisd.  En nu zie ik jullie letterlijk denken "chansaar".  Inderdaad, dat ga ik niet afliegen.  Lucky us!  SistersMade goes Provence ... a lot! :-)

De meeste trips gebeuren met de TGV.  En omdat het redelijk belachelijk zou zijn om mijn naaimachine en overlock op de trein te zwieren, hou ik het simpel en neem meestal een haakwerk mee.
Deze keer een iets ingewikkelder haakwerk.  Neem dat ingewikkeld met een korrel zout want eigenlijk is het best een makkie.Ik kwam deze tegen op Pinterest met veel oohs, aahs en een ik-wil-ook-zo'n-sjaal-enthousiasme.  Ik gebruikte Stone Washed van Scheepjes.  Een garen uit 78% katoen en 22% acryl.  Suuuuuper zachte wol.  Ik haakte met haaknaald 3,5.  De steek die hier gebruikt wordt heet broomstick lace.  Je moet namelijk rond "iets" haken.  Mijn broomstick werd een oversized breinaald, maar daar kun je eender wat voor gebruiken. Doordat je rond de breinaald (of iets anders) haakt, krijg je de gaten.  En dat maakt deze steek en uiteindelijk de sjaal zo mooi.Ik maakte er net zoals in de tutorial een infinity scarf van, maar je kunt er evengoed een gewone sjaal mee maken met of zonder floshkes aan de uiteinden.  
Dit wordt ongetwijfeld mijn lievelingssjaal.  Hij is zo super zacht en past perfect bij mijn blauwe winterjas.  Volgende week wordt het kouder?? Ik ben er klaar voor!3 opmerkingen: