vrijdag 5 september 2014

Hoop doet leven ...

Wat er deze week mijn leven overhoop haalde, wens ik niemand toe. 
Zelfs mijn grootste vijand niet.  Niet dat ik die heb, maar bon, je begrijpt wel wat ik bedoel. 
Mijn mama (niet die van Charline, wij zijn als zussen verbonden door ons papa) heeft maandag een zware trombose gehad. Ze is er heel erg aan toe. 
Ze is, hopelijk niet blijvend, verlamd aan de rechterzijde. Ze kan niet praten. Af en toe krijgen we een blik van herkenning, maar die is maar heel klein ... En dat doet pijn ...
Het doet vooral veel pijn om mijn mama zo te zien. Als er iemand was die het niet verdiende om dit tegen te komen, was het wel mijn mama. 
Ik heb nog nooit zo veel en zo hard gehuild. Ik heb nog nooit zo'n intens verdriet door mijn lijf voelen gaan. En ik heb me nog nooit zo ellendig gevoeld. Maar ... Hoop doet leven. 
Vandaag heeft ze voor het eerst terug gegeten. Zelfstandig. Met haar linker hand. En dat is misschien maar een kleine stap vooruit. Maar voortaan ben ik blij met iedere kleine stap die ze vooruit gaat. 

Het zal hier de komende weken dus heel stilletjes gaan worden en ik hoop dat ik op jullie begrip kan rekenen ...
En iedereen die graag kaarsjes brandt, laat maar branden.


Bron: Etsy

7 opmerkingen:

 1. Uw mama zal je steun hard nodig hebben.Iedere stap , hoe klein ook , is er ène vooruit. Veel moed en sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je zoiets meemaakt, staat je leven even stil en daar heeft iedereen ongetwijfeld alle respect voor. Hopelijk blijven die kleine lichtpuntjes komen en is je mama er binnenkort weer helemaal bovenop! Ik brand alvast een virtueel kaarsje voor haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ook al mogen ondervinden hoe verdriet ook echt fysiek pijn kan doen... dikke knuffel! hopelijk gaat je mama er stukje bij beetje terug op vooruitgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel sterkte voor jou, je mama en de rest van de familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel sterkte voor jullie allemaal, en ik duim voor een spoedig herstel voor je mama.

  BeantwoordenVerwijderen