zondag 6 oktober 2013

Nieuwe bewoners!

Je leest het goed, ja! Nieuwe bewoners! Normale(*) mensen beginnen met een geleidelijke uitbreiding... maar wij? Néné, wij gaan direct voor 3 (!!) nieuwe bewoners.
*=Wat is normaal? Naar mijn gevoel val ik daar dikwijls toch uit de boot. :)

Mag ik u voorstellen: 


Claudette - Otje - Yvonne
De wederhelft droomt hier al een hele tijd van zijn kippen. En nu we daar plaats voor hebben, kwam al snel de vraag:  'En wanneer komen de kippen?' of iets strenger: 'Ik wil echt kiekens he!'. Ik vind het allemaal prima... Eitjes van ons kippetjes, iets om naar uit te kijken. Vrijdagavond arriveerde hun thuis al en vanmiddag zijn we om onze kippen geweest met het ganse gezin.
Er is wel een addertje onder het gras. Ik weiger hun thuis op te kuisen, dat is voor de enthousiaste wederhelft. Eten wil ik geven, afval wil ik brengen, eieren wil ik rapen maar hun thuisje schrobben... hmm.
Dus vanaf nu zijn we trotse kippenhouders. Het zijn zo van die cowboy-kippen, met veel veren op de billen en poten. Ik zie Lowie echt al trippelen om eitjes in de toekomst. Wel moet ik nog de wederhelft inlichten dat eieren dan eens meer op de menu zullen staan want die diertjes zijn gekend om nogal serieus te 'leggen'. :)
Ook handig als je kippen zou hebben die eieren zouden leggen waar de zoon niet allergisch voor is, maar helaas moet die soort nog uitgevonden worden. Gelukkig is Lowie wild-enthousiast over de kippen, en geen pluimenallergie. :)


Sfeerbeeldjes van de uitstap om de kippen:


Kippenhok bij de kweker. De max he, precies een kippenhotel.

De kippetjes vangen.


Supermooie Haan!
De mama's en de papa's.Uitleg over de kippetjes

Hun nieuwe 'thuis' helemaal opkuisen om ze er daarna in te zetten en welkom te heten.


Waar Lowie niet allergisch voor is: appelen! In onze tuin staan 6 fruitbomen, het was een mager jaartje vond ik maar niet voor de appelboom en de pruimenboom. De appel werden gretig geplukt en verdeelt. Ik had een grote tas vol en nog eens een wasmand. Appelen gingen naar de grootouders, de opvang en in de kookpot... Appelmoes was het codewoord.

Echt lekker, niets toevoegen want de appelen hadden genoeg smaak van hun eigen. Ook waren ze eigenlijk lekker om zo te eten. Maar met zo'n portie is appelmoes toch het best te verwerken.

Zo dingen uit eigen tuin vind ik wel de max! Moest ik kunnen en tijd hebben ik zou meer uit onze tuin halen. 

Ik droom wel nog van een kruidentuintje en klein moestuintje. Hoe heerlijk zou dat zijn! Aardbeien, frambozen, bessen, aardappelen, boontje... In de toekomst misschien.

Fijne zondagavond en alvast een goeie start van de week, morgen!
3 opmerkingen:

 1. leuk ... ik heb ook drie kiekskes en geven lekker leven in de tuin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een eigen moestuin is een aanrader!
  En wat een mooie kippen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eens frambozen 'pakken' heb je daar geen werk aan - behalve wat snoeiwerk 1 keer per jaar, verwaarloosbaar. En appeltjes laten wij altijd persen - heerlijk appelsap... Kiekens die komen hier echter niet binnen. O-ver-mijn-zeer-dood-lijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen