dinsdag 19 februari 2013

frutseldoekje

Weer even geleden...

Maar hier ben ik weer!

Vorige week dinsdag had ik even een snipperuurtje en besloot iets 'easy' te maken. Gewoon even gedachten verzetten. Het werd een frutseldoekje (aka: labeldoekje, knisperdoekje, voeldoekje,...)
Lowie is er helemaal gek van, die van hem knispert en dat was dan ook het eerste favo speeltje die hij beetje kon vasthouden.
Dus werd het  deze keer een doekje voor Ina:
Bloemenstofje : Tilda (de banier) , roze zachte stofje (de banier)

En zoals ik al zei heel easy!

Nodig:  • 2 lapjes stof van 25 x25 cm. 
  • zoveel lintjes als jij er wil omnaaien
  • eventueel iets dat knispert. (bv plastiek zakje (25x25cm))
  • draad in gewenste kleur (hier licht roze)
Hoe:

Plooi de lintjes in gewenste grote en maak ze vast met speldjes op 1 van de stofjes. (let op met binnenstebuiten keren straks dat het lusje naar buiten hangt! (*)
Leg de stofjes met de mooie zijde naar mekaar.
Stik nu ongeveer 1 cm van de rand rondom maar laat een 'keergat' open. Stik beide stoffen dus aan mekaar en stik over de lintjes heen.
Draai nu je stof naar de mooie kanten toe door het keergat. Nu zie je al duidelijk hoe het doekje eruitziet.
Op de foto hierboven zie je twee speltjes steken, dat is mijn keergat geweest. Naai deze nu dicht met kleine steekjes met een draad die niet zo opvalt. Je doekje is mooi dicht en af!

*= Wens je knispering: neem dan je andere stofje (niet die waar je de lintjes dus aannaaide, en spelt hier je knispermateriaal op vast. Je kan ervoor kiezen deze al vast te naaien op dit lapje stof of je kiest ervoor ze alle drie in keer vast te naaien.

Easy peasy he?! Ofzoiets ;)
(was wel even zoeken want de stoffen waren uit verschillende materie, dus ging er heel wat trekwerk aan te pas om de roze achterkant in bedwang te houden omdat die heel de tijd ging krullen)

Ik moet de mijne nog op de post doen richting Ina'tje in West-Vlaanderen :)<

En dan nog iets minder nieuws, voor mij dan... Ik denk dat mijn naaimachine op de pensioensleeftijd zit! Helaas... Alles loopt vast en dubbel en los en vierkant. Dat is niet de bedoeling natuurlijk. Eerst dacht ik nog dat ik het kon fixen. Vanmiddag toch nog eens proberen... En anders mag mijn naaimachine naar de naaimachientjeshemel. Ik had nog grootse plannen met je maar ik wens je het allerbeste!

Volgend project ligt al klaargespeld, nu wachten op naaimachine.
Tot snel! 
C.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten