donderdag 17 november 2016

Een tas vol trotsKennen jullie dat trotse gevoel als je iets totaal onverwacht tot een goed einde brengt?  Ewel, dat trotse, blije, overenthousiaste gevoel had ik bij het beĆ«indigen van deze tas: de Sydney Crossbody van Swoon patterns.  Ik wou al lang nog eens een tas voor mezelf maken en het was echt liefde op het eerste gezicht bij deze tas.  

Stoffen: mijn favoriete webshop, Pieke Wieke
Kurkleer en fournituren: k-bas
Ik werkte voor het eerst met kurkleer en wat een zaligheid.  Ik ben niet gauw iemand die zich in het onbekende smijt op stoffengebied, maar waauw, ik kan niet wachten om nog een tas met kurkleer te maken.  Ik ben een online stoffenshopper en ik vreesde wat voor het bij elkaar passen van de stof en het kurkleer, maar dat was blijkbaar niet nodig.  Kijk naar die beauty, is ze niet mooi?? 
Ik weet dat niet iedereen mijn smaak zal delen, en dat vind ik ook niet erg.  Smaken moeten verschillen, anders liepen we hier allemaal met hetzelfde rond.  Maar ik ben totally in love met mijn nieuwe tas.  En verdikke, zo apetrots!  
Ik maakte voor het eerst een tas, met een engelse uitleg, all by myself
"Dikke duim", zou Ina zeggen. :-)


Veel werk?  Ja, toch wel.  Er kruipt veel tijd in het knippen van het patroon.  Je hebt nogal veel delen.  Het stikken gaat iets vlotter.  Maar het is zijn tijd meer dan waard.  
Toen ik met veel trots mijn tas ging tonen aan mijn wederhelft, zei ie "Amai, dat is schoon.  Die kun je zo gaan verkopen".  Dankjewel lieve Soes, maar ik hou hem lekker voor mezelf. (lees: om mee te pronken) 
:-)

Kijk mee en geniet van mijn Sydney Crossbody.


Schoon he? :-)

7 opmerkingen:

 1. Dat is een schitterende stoffencombinatie voor deze tas! Ik maakte er ook eentje voor mezelf, maar ik zou het zo over doen in jouw stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai nog niet, geweldig schoon! En zo perfect afgewerkt en al, en dat voor je eerste tas?! Op naar de volgende zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is niet mijn eerste tas hoor Mieke, ik maakte er al verschillende. Maar wel de eerste keer zonder hulp van derden of via een workshop! :-)

   Verwijderen
 3. Wow! Die tas is echt mooi en zo netjes afgewerkt!

  Ik ben nog altijd aan het twijfelen of ik eens iets met kurkleer zou maken. Als je verkeerd gestikt hebt en je moet het terug losmaken, zie je de gaatjes dan of valt het wel mee? Want mezelf kennende, zal ik sommige dingen wel opnieuw moeten doen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die gaatjes in het kurkleer vallen heel goed mee wi. Bij mij toch. Misschien omdat het blauw was. Anders vraag je maar eens info aan de mevrouw van k-bas. Zij zal daar zeker heel eerlijk op antwoorden! Succes!

   Verwijderen