maandag 3 maart 2014

Ipad-slaapzakje

Hier in huis hebben we ook een Ipad. Onze kleine man is er helemaal weg van, 16 maand en hij weet perfect welke apps voor hem zijn en hoe hij met zijn vingertje moet swappen en sweepen :)
Al haal ik de Ipad zelden voor hem uit, hij is er immer TE zot van. Als je hem dan wegneemt na een kwartiertje is het moord en brand, dus liever niet. En soms, soms trotseer ik de moord en brand :)

Op mijn to-sew-lijstje staat de Ipadhoes al een tijdje. Er zijn er immers heel wat tutorials te vinden via google en pinterest.


Ik ging aan de slag met de 'Snoez-laptophoes-uit-1-stuk', die ik vond dankzij de blog van Elisanna. De blog van Snoez bestaat jammergenoeg niet meer, maar gelukkig had Isabelle het in een mailtje naar me doorgestuurd. :)

Ik koos stofjes - buitenkant caravannekes en binnenkant zachte gele mink- en kamsnaps, ging met de ipad en de rekenformule aan de slag en kreeg dit resultaat:
Persoonlijk vond ik het caravanne-stofje leuker toen het nog in 1 meter in mijn kast lag, nu ik het zo 'verwerkt' zie, vind ik het niet echt super... Ook zou ik volgende keer niet meer kiezen voor een siersteek rond  de flap... Tenzij het echt past ofzo, maar hé nu hebben we dat ook weer eens geprobeerd :)
Ik maakte toch een paar domme fouten,ik steek het op de griep en de vermoeidheid! :p en dan toch snel iets willen in elkaar steken...
De domste fout zal ik jullie vertellen: Eens mijn ipadhoesje klaar was en ik al foto's gemaakt had, bedacht ik dat ik die kreuken toch even moest strijken, strijk ik toch wel niet over mijn kamsnaps zeker??? Resultaat kamsnaps hangen half aan strijkijzer en zijn gesmolten op mijn tasje. Dat zal dus geen twee keer meer gebeuren he (denk ik). Na wat duw, warm en trekwerk de gesmolten kamsnaps eraf gekregen en nieuwe eropgestoken...

Maar uiteindelijk best tevreden en blij dat mijn Ipadje er toch in past.
Deze tutorial bevat een formule en je kan ze aanpassen aan de inhoud van je hoes, wat ook weer veel mogelijkheden geeft: dvd, boek, kaartjes, kleurboeken,...Toch nog eens maken in een ander stofje!

4 opmerkingen:

  1. Ik vind het heel geslaagd hoor en het stofje is top ! Tja, kamsnaps kunnen niet zo goed tegen strijkijzers, he ! Dat had ik al eens vernomen. Maar 't is zoals je zegt, je komt dat maar 1 keer tegen. Het hoesje staat hier in elk geval nog op mijn lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om even verder te gaan op je domste fout... nooit gedacht om het resultaat uit te strijken met een strijkdoek. Hiermee kan je bijv. op prints strijken zonder dat je je t-shirts binnenste buiten moet draaien... het strijkdoek mag je wel nooit wassen.

    BeantwoordenVerwijderen