zondag 8 februari 2015

Ole

Het was al weer een poosje geleden dat sister Charline en ik nog eens samen op workshop gingen. We hadden wel zin in een dagje naaien (lees: en even ons gezin aan onze wederhelften of andere familieleden over te laten) en schreven ons dus in bij Lieve voor een workshopje Ole van Zonen 09.
't Was best vroeg dag, maar voor een dagje naai-plezier springen we graag vroeg uit ons warme bedje en steekt een autorit van 4 uurtjes (euhm ja, 2 door en 2 terug) ook niet tegen.En wat ben ik blij dat ik die trui met de hulp van Lieve gemaakt heb, want ik vind de uitleg van Zonen 09 niet echt super duidelijk.  Pas op, dat kan ook aan mij liggen. Logisch denken enzo ... Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, nietwaar?

Voorpand aan achterpand

Mouwen versus boordstof


Gedurende het naai-proces van "lap stof naar trui" nam ik foto's als hulp voor Ole #2. Zelfkennis, remember? 

Berichten naar man-lief om te vragen of de kinderen nog leven?
:-)
En na ettelijke uurtjes naaien is dit het resultaat. Een mooie omkeerbare trui voor dochterlief.  Ik was meteen verliefd op het stofje.  En de combinatie met het roze maakt het meisjesachtig, maar door de bruine boordstof en knoopjes, blijft het lekker stoer. Lieve was zo lief om onze stofjes voor te wassen zodat de trui bij de eerste wasbeurt thuis lekker in model blijft.

Nog een klein beetje te groot, maar dochterlief groeit als kool, dus het dragen van deze vrolijke Ole zal niet lang meer op zich laten wachten.  En voor één keer was ze enthousiast om te poseren dus heb ik daar maar meteen gebruik van gemaakt.Bedankt Lieve, voor de goeie ontvangst, je hulp en je uitleg bij het maken van deze trui. Het is altijd een plezier om bij jou op workshop te komen.  We komen graag nog eens terug.
En wie zich afvraagt, waarom er geen foto's van Charline haar trui te zien zijn.  Euhm, dat is een verhaal van lostornen, vloeken en frustratie, maar het komt goed ... 

7 opmerkingen:

 1. snoezig zeg ... twijfelde over het patroon maar duidelijk ook geschikt voor meisjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt geweldig de trui en heel geschikt voor de mooie dame!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie samenvatting van een gezellige maar ook intense workshop.
  Alleen ben je de lekkere cake nog vergeten die jullie bij hadden :)
  Jullie zijn hier in ieder geval zeker altijd welkom!

  En die foto's van de Ole van Charline, die komen binnenkort ook wel hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke trui! Ben ook wel benieuwd naar de andere versie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Ik was in het begin niet zo'n fan van Ole, maar bij elke nieuwe versie die in mijn leeslijst verschijnt, ben ik een klein beetje meer overtuigd...

  BeantwoordenVerwijderen