zondag 13 april 2014

Opbergdozen

Ik heb altijd een hekel aan schoendozen gehad.  Van zodra ik nieuwe schoenen aandoe, vind ik ze maar in de weg staan. Ik verplaats ze altijd nog tien keer tot ze helemaal op mijn systeem beginnen werken en ze bij het papier en karton vliegen.  Vanaf vandaag vind ik schoendozen de max. Van een ommezwaai gesproken.  

Ik kwam bij Villa Appelzee deze tutorial tegen en ik wist meteen dat dit de oplossing was voor mijn schoendozenprobleem.  


Schoendoosjes van Ina's schoentjes zijn ideaal om met dit project te starten.  En heb ik nu wel niet toevallig nieuwe schoentjes gekocht zeker?
Soms heb je restjes stof over waarvan je denkt "wat moet ik daar nu weer mee?".  Net niet genoeg om een groot project mee te maken en dan weer te veel om iets kleins te maken. De oplossing: schoendozen bekleden! Oneindig veel mogelijkheden om hiermee te varieëren.  Een doos volledig in dezelfde stof.  De binnenkant in een ander stofje.  Het deksel in een contrasterende kleur, een flockje op de stof, een lintje aan de stof.  Ideaal voor alle overschotjes.  En als je project af is, heb je een heel mooie opbergdoos als resultaat.  En opbergdozen heeft een mens nooit genoeg, nietwaar?Ik ben geen krak in foto's trekken, maar het zonnetje was me goed gezind en dus trok ik met mijn dozen naar buiten om ze vast te leggen. Ik hield een dozen-fotoshoot met een Ina die me nogal raar aankeek toen ik half in de grond ging gaan liggen.  :-)

En nu? Dozen vullen!!! 

10 opmerkingen:

 1. Heel tof gedaan! Moet ik ook eens proberen.
  En zo'n schoon stofkes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee!
  Ik ga mijn schoendozen vanaf nu ook bewaren denk ik :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg direct goesting om er ook aan te beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, ik nomineerde je voor een Liebster Award. Je vindt alle info op mijn blog (http://crea-vie.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!! Das heel erg lief. Maar we waren reeds eerder genomineerd.
   http://sistersmade.blogspot.be/2013/06/liebster-award.html

   Verwijderen
 5. Grappig dat jij ze jarenlang wegkieperde. Ik heb die quasi nooit weggegooid, behalve als de doos beschadigd of van te slap karton was. Ik gebruik de schoendozen al jaren om allerlei spulletjes in te steken, vooral knutsel- en hobbyspullen. Mijn grote hobbykast steekt vol met schoendozen, die allemaal een vrolijk papieren jasje, of een sierplakfoliejasje of een stoffen jasje kregen. Daar plak ik dan een duidelijk etiket op en zo hoef ik nooit meer te zoeken naar de juiste doos. Handig, gesorteerd, en overzichtelijk om terug te vinden in de hobbykast. Makkelijk om de kleuterschoendozen te gebruiken voor spulletjes waar je er niet veel van hebt, en de mannenschoendozen voor spulletjes waar je er heel veel van hebt. Schoendozen zijn superhandige opbergdozen, ook voor (droge) voeding (kruiden/bouillonbloksoorten/vanillesuikerzakjes/bakpoeder...) en gebruiksvoorwerpen (verfborstels/plakhaakjes/potloden en balpennen/ staaltjes van douchegel en shampoo...)
  Zo'n dozen doe je toch niet weg.....
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen