woensdag 30 december 2015

Brioche

Eind 2015 staat hier gelijk aan verbouwen.  Onze kleinste spruit, Renée, krijgt haar eigen kamertje. Wij gaan boven onder de pannen gaan slapen en onze huidige slaapkamer wordt mijn hobbykamer. Een niet onbelangrijk detail!  Mijn lieve echtgenoot is al de hele week naarstig aan het klussen en mag zo nu en dan eens verwend worden met iets lekkers.



Vandaag bakte ik een brioche.  Ik gebruikte dit recept.  
Ik ben een grote fan van Laura's Bakery.  Je vindt er allerhande recepten terug.  Ook mensen met een allergie kunnen bij Laura zeker een lekker receptje vinden.



Mijn brioche ziet er iets donkerder uit dan die van Laura.  Waarschijnlijk iets te veel eigeel opgesmeerd vanboven.  Oops.  Maar hé, al doende leert men he.  De structuur van een brioche lijkt een beetje op een koekenbrood (naar mijn mening).  Het is een héél zoet brood.  Heel erg lekker met een laagje boter of confituur.


In mijn hoofd zitten reeds enkele brioche varianten die ik zeker nog eens wil proberen. Mijn lieve echtgenoot is héél erg blij dat ik nog in zwangerschapsverlof ben.  De zoetebek geniet volop van mijn baksels.
En gelijk heeft ie! 



dinsdag 22 december 2015

Menina

Binnen en buitenstof: Canvas van IKEA
De Menina tas, ook gekend als recept 24 uit "Zo Geknipt", werd hier gemaakt als last-minute cadeautje.  De tas stond al héél lang op mijn to sew lijstje, maar werd om een onbekende reden steeds maar naar de achtergrond geschoven.  
Het is een super leuk tasje om te maken.  Helemaal niet moeilijk. Zelfs een beginnend naaister kan deze tas zeker maken.  
Misschien een tip: als er staat "gebruik katoen of lichte canvas", hou je daar dan aan. Ik gebruikte voor beide kanten canvas.  Mijn vingers doen nog steeds pijn van men handvatten te draaien. Wie niet horen wil, moet voelen zeker?


De handvatten werden drie keer doorstikt.  Willekeurig.  Waarom? Gewoon, omdat ik dat tof vind en ook eens graag buiten de lijntjes wou stikken. :-)
De handleiding zegt om de binnenkant ook mooi af te werken met een knoop, dus deden we dat. Mijn vingers gloeien nog na van de naald door die verstevigde lagen canvas te duwen (zonder vingerhoed), maar ik vind het wel iets hebben.




Een super leuk tasje.  Super leuk om cadeau te doen.  Zowel voor groot als klein.  Deze gaat naar mijn mama.  Maar er liep hier ééntje rond die vroeg "mama, is dat voor mij?", dus ik denk dat ik er gauw nog ééntje zal mogen maken.
Met plezier! :-)

maandag 21 december 2015

Washi tape deel 2: Kerst-envelop

Washi tape is al langer 'hot' maar als je al die rolletjes met leuke, fleurige plakband liggen hebt moet je er natuurlijk ook nog iets mee doen! :)

Bij Isabelle kon je al zien wat ze met haar washi-tape heeft uigespookt. Ze pimpte haar pakjes met al dat fleurigs. Nog niet gezien? Kijk even hier.

Ook ikzelf ging dit jaar aan de slag met mijn washi-tape. Moet eerlijk bekennen dat ik er een pot vol van heb, allemaal gekleurde, schattige, fleurige, themagebonden... plakbandjes. Nu had ik er weer paar gescoord, specifiek voor kerst dus moest er iets mee gedaan worden. 
De kerstkaarten moeten verstuurd worden en die omslagen gaan we 'pimpen'.
Ik ging voor redelijk sober. :)
Randjes van omslagen kregen een kleurig bandje en dit in combinatie met leuke stempels.
Zo werden de saaien witte enveloppen meteen in de juiste sfeer gebracht. De ene keer kwam het lintje opzij, de andere keer boven of onder of boven en onder, rond het adres,...
Ook hierbij verwijs ik terug naar pinterest. Altijd leuke ideetjes daar!

Stempels doe ik al jaren op mijn enveloppen. Ik houd van stempels. En dan nog liefst de 'houten' stempels. Onlangs in Londen kocht ik er een paar in een supertof stempelwinkeltje! Zoals die ronde op de foto met 'Merry Christmas' op. Ook op de hobbybeurs scoor ik er altijd een paar en voor de rest zijn de HEMA enzo ook toppertjes om paar stempels te scoren.
Zo werd dus ook dit jaar de stempelpot uitgehaald voor de kerstenveloppen.

Kaartjes moeten worden verstuurd...
Geef toe... Het is toch net dat tikkeltje meer he. :)
Nu maar hopen dat wij ook veel kaartjes krijgen...

Een foto van mijn pakjes wil ik jullie ook even tonen. 'Stoef stoef'. Niets bijzonder maar toch zeer blij mee. IKEA heeft dit jaar weer zo'n leuke lijn uitgebracht van kerstpapier. Ik moest er zelfs 2 ikea'tjes voor doen want blijkbaar waren ze heel populair. De labeltjes maakte ik wel zelf en past eigenlijk er heel goed bij. Content!
Wil je nog even zelf labeltjes maken, kijk dan hier

Onze pakjes
Veel inpakplezier en kerstkaartplezier!!
Post gerust een foto van jullie kunsten op onze facebookpagina.


vrijdag 18 december 2015

Washi tape - deel 1: Cadeautjes met washi tape

Kerstcadeaus kopen, is iets wat ik niet graag doe.  Het is zo van moeten en ik hou daar niet van.  Pas op, versta me niet verkeerd, ik geef graag cadeautjes, maar dan het liefst onverwacht en niet op een moment in het jaar dat iedereen verwacht er te krijgen. Misschien ben ik daar een rare in, maar dat kan me niet schelen, dan ben ik graag die rare.  



Cadeautjes inpakken daarentegen, doe ik wel graag.  Héél graag zelfs.  En dit jaar ben ik echt wel super creatief geweest.  Creatief met kraftpapier, touw, gift tags en héél veel washi tape.  En met behulp van pinterest natuurlijk.  











Sorry voor de donkere foto's,
maar tegen dat ik klaar was met inpakken
was het al donker.

Ze zijn bijna te mooi en te leuk om te openen, maar ik hoop dat de persoon die het cadeautje mag openen, evenveel plezier heeft als ik had bij het maken ervan.


donderdag 10 december 2015

Bananenbrood

Zwangerschapsverlof staat bij mij gelijk aan véél tijd om leuke dingen te doen.  Met een dochtertje die zo braaf is (sorry voor mijn gestoef, maar het is nu éénmaal zo), heb ik bijna tijd over.  En die tijd vullen we in met vanalles en nog wat. Pinteresten is één van mijn bezigheden terwijl ik kook, melk geef, vieruurtje eet, ... Tijdens één van mijn Pinterest momentjes kwam ik bananenbrood tegen.  
Het heet brood maar is eigenlijk een cake.  Ik ben niet echt een bakwonder.  Die eer laat ik over aan Charline, maar voor simpele baksels sta ik graag open.  
Aan de slag dus!
Deeg


Na 45 min bakken op 180°


Smakelijk!
Het recept ga ik niet klakkeloos kopiëren, maar vind je hier terug. Het is super makkelijk.
Je kunt er nog héél veel varianten op maken: met noten, met kaneel, met chocoladestukjes, met ... Zoek maar eens op Pinterest. ;-)
Ik heb maar een héél klein stukje geproefd want de strijd tegen de kilo's is hier volop aan de gang.  
Maar ik kan jullie wel vertellen dat het lekker is.  

Kerstdeur en DIY kerstkrans


Onze voordeur :) 

Ho ho ho! :)
Zo blij met onze kerst-voor-deur!!
Al lang droom ik eigenlijk van 'een Amerikaanse voordeur'. Wat dat dan is?
Ewel, zo'n deur waarvan je denkt: 'Hier is het fijn om aan te bellen' of 'Oh, wat gezellig' of 'Kijk eens al die lichtjes' of 'dit is één al kerst-sfeer' of '...'.
De voordeur hadden we gelukkig al. De deur werd van lichtjes voorzien en een krans. En zie hier boven onze voordeur :)

De krans kocht ik niet maar maakte ik zelf. Via pinterest vind je alle soorten kransen, echt heel mooi allemaal. Nu gaan we voor simpel en vond ik onderstaande DIY.
Ik ben niet naar de site zelf geweest want de foto op pinterest gaf me duidelijkheid genoeg.

Kerstkrans:

Nodig:
  • Ijzeren kapstok 
  • Tang
  • Kerstballen 
  • Groene takjes
  • Kerst lint
Hoe:

Maak je kapstok los van de haak. Wel de haak houden om op te hangen.
Vorm je kapstok naar een cirkel.
Neem je gewenste kerstballen (hoeveelheid kies je zelf. druk/niet druk) en druk ze op de kapstok.
Leg je kapstok goed neer want anders gaan de ballen ongelofelijk schuiven en zoeken ze zelf een weg.
Als je gewenste kerstballen eraan hangen, sluit je de kapstok terug.
Dan neem je de groene takjes en draai ze met (groen) ijzerendraadje vast aan de kapstok zelf.
Maak een mooie strik en bind hem in het midden mooi vast.
Krans klaar!  


Helaas had ik hier geen van die kapstokken dus bij de buurvrouw even gevraagd en ik mocht van haar een kapstokje hebben. :) Dus dank u buurvrouw!

DIY kerstkrans

Toch eens proberen...

Geslaagd, ophangen die handel.

Nu begint ook stilletjes aan iedereen zijn huis te versieren. Ook buiten als het donker wordt schieten de lichtjes overal aan en zie je kerstbomen licht geven in de huizen.

Ook hier... de rest van het huis moest aan de kerstsfeer geloven. Ik hield het wel kalm en 'sober' dit jaar. :)

Onze kerstboom 2015

De zelfgemaakte kerststerren 
De kerststerren van ijs-stokjes werden ook opgehangen. DIY vind je hier.

Piano-deco

Sobere trein op de kast

We zijn klaar voor gezelligheid en kerstsfeer hier! 
Jullie al begonnen aan je kerstboom??? Of versiering???













vrijdag 4 december 2015

Strijkparels als kerstversiering

Wie kent ze niet?? :)
Ik denk dat iedereen in zijn kinderjaren wel eens met strijkpareltjes heeft geprutst.
Wel, haal ze maar terug boven ... want ... ze zijn weer helemaal hot!!

Je kunt er de gekste en tofste dingen mee maken:
* pins
* oorbellen
* iets om in te kaderen
* tags voor cadeautjes 
* sleutelhangers
* kerstkaartjes
* ...
en inderdaad, je hoort mij al komen: Kerstversiering! 

Figuren maken

Figuurtjes gemaakt en gestreken
De strijkparels kocht ik in de action en de figuren vond ik online. (ze hebben ook verschillende in de Bart Smit/fun/dreamland.)
Op google en pinterest kun je heel wat vinden als je 'hama' of 'strijkkralen' of 'hama patronen' intikt. Het is echt superleuk om te doen, direct resultaat na het strijken en ideaal om met de kids te doen elk moment van het jaar en voor elke gelegenheid.
Wel oppassen als je van je tafel naar je strijkijzer loopt om te strijken, niet laten vallen! ;) delicaat!
Nu denk je waarschijnlijk: 'Maar dat is toch veel te weinig om je kerstboom te vullen?'.
Inderdaad, je hebt helemaal gelijk...
Maar ik maakte deze met een reden en een idee datzich al aan't ontplooien was in mijn hersenpan. 

Dus eerst dit:
Online kwam ik in september een leuk kerstboompje tegen. Ik vond hem zo leuk dat ik de site bezocht om er eentje te kopen. Helaas de site bestond niet meer.
Dus werd er een facetime-gesprekje richting Zuid-Frankrijk gemaakt. Mijn ouders wonen daar nu en onze papa is nogal een handige mens en de vraag werd in het gesprek gegooid: 'Wil je zo eentje voor me maken?'. Foto's werden weg en weer gestuurd, afmetingen besproken en dit boompje is het resultaat. 
Het boompje is gemaakt van resthout:

Zelfgemaakt door de papa
Ikke natuurlijk helemaal blij!!! 
Mijn papa zei dat het echt niet veel werk was... Dus vroeg ik om nog een tweede te maken.
Origineel was het idee om er eentje te hebben om buiten te zetten voor decoratie op de terrastafel.
De tweede kreeg direct ook een bestemming: De kamer van Lowie!!
Lowie is gek op kerstmis en lichtjes!
Het enige wat ik nog nodig had om het boompje aan te kleden was versiering en lichtjes?
De lichtjes werden ikea-lampjes op batterijen, opgesmukt met kerst-washitape.
De versiering werden de figuurtjes uit strijkparels. Eenmaal gestreken en afgekoeld werden ze met lijmpistool op hun plekje gezet.
Ben heel content met het resultaat!

Lowie zijn kerstboom
 kerst-ster - slee - theelichtje
rendier -theelichtje
cadeautjes onder de boom
De boom staat nog even veilig weg tot de Sint zondag is geweest. Daar kijkt Lowie ook naar uit. Vandaag was de goeheilige man al op school een bezoekje gaan brengen en zaterdagnacht komt hij hier bij ons thuis :)

Ik checkte de vertrektijden van de boot naar Spanje even en dat is 6 december 12u 's middags. Dus 12u01 doet Kerst hier zijn intrede :p


Boompje


Ben heel benieuwd hoe hij zal reageren als hij zijn 'eigen' kerstboom op zijn kamertje mag zetten.
Bedankt Bompi om het boompje te leveren! 




woensdag 2 december 2015

Geen gezever



Sommigen noemen het zeversjaaltjes, anderen kwijlslabbetjes.  In de westvloanders zeggen we kwieln.  Maar of het nu zeveren of kwijlen is, het is niet de bedoeling dat dit een blogpost over dialecten wordt. Ik zocht een projectje om mijn restjesbak een beetje leger te maken en deze sjaaltjes zijn daar ideaal voor.  Ik gebruikte deze keer enkel katoenen stofjes maar je kunt natuurlijk naar hartelust combineren voor wie daar zin in heeft en het is een leuk bandwerkje.
Het gebruik van de sjaaltjes is hier nog niet aan de orde, maar ze liggen alvast klaar en meer gaan we daar niet over zeveren ... :-)


Patroon: Pieke Wieke


dinsdag 1 december 2015

Pimpen

Maand quote
Het is december!!!
Ik weet maar al te goed dat de Sint nog moet passeren maar in mijn hoofd ben ik al mijn huis aan't versieren en aan't denken aan mijn kerstboom. :)
#kannietwachtenommijnhuischristmasprooftemaken :p

In de voorbereiding van... pimpte ik een paar aangekochte dingetjes.
Vaak op Pinterest, of probeer maar eens op google, vind je 'ikea-hacks'. Echt supertoffe dingetjes en DIY's.

En nu gaan we daar een nieuwe aan toevoegen 'Action-pimpen'!!!
In de Action vind je wel eens leuke hebbedingetjes of als je snel iets nodig hebt. (Inderdaad, niet alleen poetsdoeken en emmers hebben ze daar!)

Ik kocht er een kerstboompje en zwart bordje in de vorm van een kerstbal en dit is het geworden:

Van het bordje maakte ik een aftelkalendar naar Kerst en maakte met mijn snijmachine een sticker en kleefde deze erop:

Aftelkalendar naar Kerst

Het is niet meer zo lang he...
Het Kerstboompje kocht ik eigenlijk als een cadeautje voor mijn onthaalmoeder en die kreeg een gouden sticker:
Het idee vond ik online. 

Naakt boompje 

Deze kreeg mijn onthaalmoeder

Toen bleef het boompje niet onopgemerkt en wilde mijn mama er ook eentje dus maakte ik er nog twee...


Leuk dat pimpen, toch!? 

ps: Gevaarlijke winkel die Action :p