zondag 13 juli 2014

Reiskussen


Vakantie!!! Iedereen vertrekt op reis.  De ene met het vliegtuig, de andere met de auto. Als je met de auto gaat, zit je graag comfortabel en meestal wil je graag je eigen kussen mee.  Deze middag moesten wij naar een feestje bij goeie vrienden die binnenkort ook op reis vertrekken.  De vrienden werden van een héél mooi cadeautje voorzien en voor dochterlief maakte ik een reiskussen.  





De tutorial vond ik bij haar.  Stofjes kiezen was niet moeilijk.  Deze Soft Cactus reeks is super voor meisjes.  Roze en bloemetjes, lekker girly.
Het reiskussen heeft twee opbergvakken en nog een ritsvakje vooraan. In de opbergvakken kun je een boek stoppen of je knuffel ... Iedereen sleept wel graag iets van thuis mee op reis. 
De cameo werd ook nog eens gebruikt en de naam werd op het kussen geflockt.  De laatste tijd had ik wat miserie met mijn flockfolie maar nu ging het perfect.  




En terwijl we toch lekker bezig zijn, werd er ook voor Florentien een Tilly clutch gemaakt. Die clutchkes, daar kan je vanalles in kwijt.  Speelkaarten, elastiekjes, speldjes, ... noem maar op.  Het zal zeker van pas komen.  




"Mamaaaa, kijk wat ik gekregen heb!" Ewel, voor zo'n enthousiaste reacties, daar doet een mens het voor.

Florentiene miene, veel plezier met je kussen en goeie reis! x

Tilly


Net zoals half naaiend blogland heb ook het tassenboek bij uitstek "Mijn Tas" in mijn bezit.  En net zoals half naaiend blogland ben ook ik er laaiend enthousiast over.
Vandaag maakte ik twee Tillly's.  Een super leuke clutch! Het meeste werk is de stof knippen, want deze clutch zit echt in een handomdraai in elkaar.


De roze Tilly maakte ik voor Jana, passend bij haar Vinktas.  Dit zal ze reuzeleuk vinden. :-) Weer een puntje voor de meter. :-)

De groene Tilly is voor mijn pallie.  Ze wou er graag ééntje voor in haar sjakosse te steken.  Ewel, u vraagt wij draaien.



In het boek wordt aangeraden om Vlieseline H630 te gebruiken.  Ik vind dat naargelang de stofjes die je gebruikt ze wel de H640 mogen krijgen.  Maar dit is allemaal naar eigen keuze natuurlijk.




Excuseert u mij de vele foto's voor deze "simpele" clutches, maar ik vind ze zo cute.

Stofjes: Pieke Wieke

woensdag 9 juli 2014

Geluk in een potje

Eindelijk... Hier ben ik nog eens!!!
De laatste tijd konden jullie vooral blogberichtjes van Isabelle lezen. Gelukkig was zij enorm actief terwijl ik even op non-actief stond. Mijn non-actief had beetje vele redenen. Mijn zin was soms ver te zoeken, werk, zwangerschap, vermoeidheid, goeie weer, congé... Maar ik wist dat ik terug zou komen :) Ik vind al mijn hobby-dingen nog steeds leuk, het was gewoon even een pauze-knop die ik had ingeduwd al dan niet bewust.

Mijn come-back berichtje is er geen die met naaien te maken heeft maar met... Confituur!!!!!

Achter in onze tuin hebben we echt megaveel fruit staan. Fruitbomen, frambozen, oranje frambozen, bramen, jeneverbesen, kersen, rode trosbesjes,...
Niet alles is gelukkig op hetzelfde moment rijp want anders zit ik hier met een overdaad.
De framboosjes werden lustig geplukt, zijn heerlijk zoet door de warme voorjaarzon, en het waren er zoveel dat ik besloot er confituur van te maken. Ik deed ze in diepvrieszakjes, want we vertrokken op vakantie, en besloot ze bij thuiskomst tot confituur om te toveren.
Vandaag was echt zo'n dag dat ik beetje herfstig gevoel had en aan de framboosjes in de vriezer dacht... confituurtijd!

Mijn mémé maakte vroeger heel veel confituur maar voor mezelf was het de eerste keer. Ik ging op zoek via internet wat de beste manier was... Zoveel manieren?! Ja, seg! Wat was nu de goeie? Ik kwam uit bij deze dame. Zij heeft echt zoveel, leuke, simpele, gekke recepten... Ik volgde haar 'simpele' frambozenrecept en kwam dit uit:

suiker en framboosjes in de pot

begint te borrelen... stamper uithalen!

Ik had leuke potjes gescoord in de Carrefour en om het geheel af te maken, haalde ik nog even mijn snijmachine boven en maakte leuke confituur-stickers :)


Er is geproefd hier in huis en goedgekeurd! Al zeg ik het zelf: 'Geluk in een potje!'.
Het zit hem toch in de kleine dingetjes he :)

Fijne zomer allemaal!!!



PS: Mijn naailijstje is weer aangevuld en mijn goesting ook. Er komt immers een baby'tje aan na de zomer en daar wil ik ook nog wat dingetjes voor maken. :)


zondag 6 juli 2014

Met de voetjes omhoog

Vier jaar geleden werd bij mij lymfoedeem vastgesteld.  Waar?  Mijn voeten. 
Wat is lymfoedeem?  Een hoop vocht die blijft hangen (om het simpel uit te drukken)
Hoe kom ik daar opeens aan? Erfelijk.  Bedankt genen ... 
Wanneer heb ik er last van? Heel het jaar door maar het meest in de zomer, als het warm is buiten. Mooie sandalen en pumps zijn dus niet aan mij besteed. :-(
Wat kan ik eraan doen? Niet veel. Kiné.  Fietsen.  En met de voetjes omhoog zitten.

Sorry voor deze grondfoto.  Ik ging mijn kussen fotograferen in het gras, maar
de regen gooide roet in mijn plannen.

En nu zijn we bij mijn naaiproject van vandaag.  Redelijk impulsief begon ik aan het naaien van een hoes voor mijn voetkussen.  Ooit aangekocht in den Aldi.  Een voetkussen met zo'n lelijke witte overtrek. Vol overgave begon ik die lelijke overtrek los te tornen, want dat werd mijn patroon.  Als stofje koos ik voor een retro tricotje van Stenzo.  Alles werd mooi uitgeknipt en met de overlock aanéén gezet.  


Het oorspronkelijke overtrek had een rits.  Ik was van plan die te hergebruiken, maar door het moeilijke tornen was die niet meer bruikbaar. Stiekem was ik daar wel blij om want mijn ritsenvrees is nog steeds aanwezig.  Mijn eerste idee was om met velcro te werken, tot ik me opeens realiseerde dat ik hier ook nog ergens een valieske vol met kamsnaps heb staan.



Er werd ook nog een passend flocksel voorzien.  Bij gebrek aan een bijpassende kleur werd voor wit gekozen, want geduld om nieuwe flock te bestellen, heb ik  niet. (Wat is het leuk om ongeduldig te zijn)


En ja, ik geef het grif toe, af en toe zijn mijn voeten te ruiken, maar hé, ik heb er al zo véél miserie mee, mag ik even ja ... 
En zo kan ik nu mijn voetjes laten rusten in stijl.  Op een schoon retro voetenkussentje. 

Hierbij het bewijs. Meest last aan de linkervoet, maar dat
zien jullie zelf wel denk ik ...



woensdag 2 juli 2014

Een vinktas voor Jana

Ik ging eens een tas maken.  De Vinktas.  Jullie wel bekend. Ik heb veel restjes liggen waar ik met gemak nog een tas van kan maken, maar nee, ik koos resoluut voor de Soft Cactus stofjes. Onweerstaanbaar zacht.  


Ik begon vol overgave mijn stofjes te knippen.  We gaan die klus ier eens rap klaren si. NOT! Ten eerste heb ik mijn stof in de verkeerde richting geknipt.  Ik dacht namelijk dat de tas op zich smaller was en heb dus mijn patroon verkeerd op de stof gelegd.  Oe stom kun je zijn?


Er wordt aangeraden om de buitenstof te verstevigen.  Ik koos er voor om zowel de buitenstof als de voeringstof te verstevigen.  Buitenstof met vlieseline H630, voeringstof met H640.  Tijdens het knippen kwam ik tot de constatatie dat ik geen H640 genoeg had om het in één stuk op mijn voeringstof te strijken.  Dan maar in twee stukken, want wachten tot de nieuwe vlieseline binnen komt, is geen optie!  Geduld, geduld, ...


Ik heb ervoor gekozen om geen tassenband te gebruiken, maar mijn hengels zelf te maken.  Ik heb de stof verstevigd met vlieseline H250.  En wat doe ik dan?? Ik stik mijn hengels aan de onderkant van de tas in plaats van aan de voor/achterkant.  Oe stom kun je zijn?  Tornmesje boven halen en uittrekken die handel.  Akkefietje opgelost, we stikken verder.  

"Leg de twee voeringslappen op elkaar (goed op goed) en stik de voering langs drie zijdes op elkaar: de zijnaden en de ondernaad. Laat onderaan een keergat van 10 cm."
Misschien kan ik niet goed tot drie tellen en stikte maar door en door. Inderdaad, de kant die open moest blijven, was ook bijna dicht gestikt.  Tornmesje!!!

Stoffen: Whoopsy Daisy en Wicky Pikes - Soft Cactus

Jeetje, dan denkt een mens om eens vlug een tas in mekaar te steken.  Iets wat makkelijk in een uurtje kan, heeft bij mij zeker zo lang geduurd.  
Soit, ondanks het vele gebruik van het tornmesje en de stof die verkeerd geknipt werd, vind ik mijn tas super mooi.  Ik zou hem bijna zelf willen houden, maar hij wordt cadeau gedaan aan mijn metekindje als een laat Paascadeautje (uhu, je leest het goed).  En nu denken jullie krijgt dat kind enkel maar een tas cadeau?   Nee hoor, die tas wordt gevuld met een doos vol met loom-elastiekjes.  Met twee maanden vakantie voor de deur kan ze armbandjes maken à volonté en haar tas meeslepen naar alle uitstapjes die op de agenda staan.  

En de meter? Die staat weer op een goed blaadje :-)