zaterdag 30 maart 2013

Sprits

Verlengd weekend, soes (nvdr: mijn vent) weg gaan werken, Inamie in haar bedje, ... Dat vraagt om een bakmomentje. Ik duikel in mijn keuken en een half uur later komt een cake uit mijn oven. Maar mijn bakhonger is nog niet gestild dus zoek ik online een gemakkelijk (ik ben nog maar een beginnend koekjesbakster) recept om koekies te bakken en ik struikel over Sprits-koekjes. Hmmmmmmmm! Spritkoekjes it will be.

Ik gebruikte volgend recept:

  • 250 gr zachte boter
  • 250 gr zuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 à 5 eetlepels melk
  • 3 eieren
  • 450 gr bloem
Mix de boter schuimig en voeg de suiker en de vanillesuiker toe.  Voeg de eieren één voor één toe en blijf kloppen tot een dikke crème ontstaat. Roer de bloem erdoor.  Voeg lepelsgewijs wat melk toe tot het de goede dikte heeft. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het deeg in een spuitzak en maak de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit de koekjes in de gewenste vorm en bak ze 10 à 15 minuutjes in de oven.

Terwijl de eerste lading koekjes in mijn oventje goudgeel worden, surf ik nog eventjes verder op internet en ik ontdek dat ik er ook nog chocolade kan op doen. Oooh, chocolade! Chocolade aka my best friend! :-)
Ik laat mijn koekjes afkoelen, smelt traagjes wat chocolade in mijn microgolfoven en dompel daarna mijn koekies één voor één in wat chocolade.

En ziehier mijn eigen gemaakte Sprits koekjes MET chocolade! :-)






woensdag 27 maart 2013

Slabbetjes - try out

Het spookt al een tijdje door mijn hoofd... 'slabben'. Je kan er echt nooit genoeg van hebben. Op een dag gaan er hier echt een paar in de wasmand. Kwijltje hier, kwijltje daar, groentenpapje, fruitpapje, melke gemorst,...
Ik ben wel zo'n mama die haar ventje niet de hele dag een slab om de nek doet. Eerlijk is eerlijk, ik gebruik ze wel constant tussendoor. Ik heb leuke van de babylijst, hema, koeka, trixiebaby,...
Die van de hema enzo zijn voor een prikje gekocht zoals ze zeggen. Maar sommige andere slabben betaalde ik (of de cadeautjesgever) 8€ of 12,5€ en dat zijn natuurlijk juist de leukste!!! Leuke stofjes met een badstofachterkantje... en eigenlijk zo simpel te maken.
Vandaag moest ik lesgeven en heb ik nog wat ingepakt. Maar toen ik thuiskwam kon ik het 'naaien' maar niet uit mijn hoofd zetten. Toch eerst eten gemaakt en wat met Lowie gespeeld en gebrabbeld...
Boven ben ik dan stofjes gaan kiezen. Ik koos voor 'aapjes' en 'boerderij'. Ik had bij julija's shop een tijdje geleden ook bruine badstof gekocht. (helaas rekbare en dat was ik vergeten. Is wel beter als hij niet rekt naar mijn mening.)

Ziehier het resultaat:



stof: stoffenspektakel


't Ging echt op een rapke. Bestaande slab als patroon gebruikt, gesneden, genaaid en drukknopjes erin. Had niet veel zin in goeie afwerking (lees: lui en laat) dat zie je linksonder, was wat uitgeschoven maar geen zin om het recht te trekken ;). Maar ben er wel blij mee (ja,weeral blij)
Ik weet nu hoe het werkt en wat ik wil dus is dit een soort probeersel/try out voor de volgende reeks die ik wil maken. Er zijn nog dingen mogelijk: andere vorm, lintjes als sluiting, bias eromheen. Misschien geef ik er ook wel een paar cadeau en misschien is hier wel een lezertje die er eentje wil krijgen?????? Wat denken jullie?????? De eerste give away? Zal ze dan wel mooier afwerken hoor, beloofd!

Blij dat ik vandaag toch weer een half uurtje mijn naaimachine heb doen draaien!
Fijne avond!
Ik ga wat bij mijn gezinnetje in de zetel zitten.

dinsdag 26 maart 2013

Fases

Een nieuw huis = een nieuwe thuis!!!

Geen idee of je je mijn eerste berichtje herinnert? Daarin vertelde ik al dat het nogal een ferm jaar zal worden... 


De fruitpapjes en groentenpapjes zijn we al ruim 2 maand mee bezig. Lowie is ondertussen 5 maand geworden en groeit als kool.


Op avontuur door Lowie zijn groei en leerproces is super! De bewegingen, de herkenning, het glimlachje, het grijpen,... Ik ga er helemaal in op.

Dat het HET jaar van de hobby is, kan ik nu al zeggen! We gaan er volledig voor en maken enkel wat we leuk vinden en we leren enkel wat we willen leren om beter te worden. 


MAAR! 


Een nieuw huis staat ook in de planning... Het huis is geregeld en de werken zijn gisteren begonnen... Ik vind het echt superspannend. Echt grote werken gebeuren er niet. Het is meer: op eigen smaak brengen. :) De keuken, de vloer, de muren,... De vorige eigenaars hebben het een beetje opgeknapt zoals ramen en deuren en gas, de helft van de elektriciteit (idd de helft, heel raar). Dus de andere helft is voor ons en we werken alles wat beter af. Plintjes, uitplakken van de muren in de woonkamer, nieuw keukenvloertje en keuken, nieuwe vloer in de woonkamer,...
En schilderen. Dat zal mijn taak worden vrees ik, de wederhelft houdt niet zo van schilderen maar heeft wel beloofd te helpen. In ieder geval we zullen zien. Ik ben meer van het kom ik pak het aan en we gaan ervoor. Toen ik tegen de wederhelft zei dat ik ook nog graag de kinderkamer wil gaan behangen zei hij: 'Jij bent toch een wijf he!'. Ik nam het maar als een compliment en verbloemde (lees:vertaalde) de woorden in mijn hoofd naar: 'Wat ben je toch een zelfstandige vrouw die weet van aanpakken!'. Dat klonk me toch al iets beter. 

Dus terwijl ik uitdokter via pinterest en boekjes en het internet hoe en wat ik wil qua decoratie en sfeer enzo... Staat de tijd voor de hobby stil. 

Het hoofd zit te vol met ideeën, decoratie, behang, keukens, tegels, naai-plannen, stofjes, garen, machines, flocken,... Dus heerst er ook wat chaos. Maar ik weet zeker dat stapje voor stapje (dat klinkt heel langzaam maar dat zal het niet zijn omdat ik dat helemaal niet kan langzaam! en we hebben maar een maand!) in orde komen.
De tegels zijn in ieder geval gekozen voor de keuken, ikke zo blij!!! Ik deel even een foto'tje met jullie:


Eerst dachten we voor zwart afwisselend te gaan met wit maar toen ik deze zag, was ik echt op slag verliefd. En het zwart wit wordt al zoveel gedaan. De wederhelft twijfelt nog beetje, meer omdat dat zijn natuur is dan dat hij aan het steentje twijfelt. Maar ik zei: 'Zo'n vloertje past echt bij ons! Een specialleke!' :p
De keuken die bij het steentje hoort is ook gekozen. De vloer in de woonkamer is nog in de staaltjesfase. En binnekort komt dan ook de verffase.

Naast al die thuis-in-wording-fases schoot ik gisteren in paniek! Ik wil een kussen maken dacht ik en wel NU! Ik dacht ook aan het feit dat ik mijn paspel toch nog eens moest oefenen voor ik aan het grotere project met paspel begin en dus was dit het resultaat:   






Had hier nog kussentjes liggen van 40 op 40 en de stofjes van de veritas en de paspel deden al dienst!

En dan nu toch weer wat opgelucht dat ik snel nog iets kon maken voor de inpakfase (toch weer een licht gevoel van paniek als ik het woordje 'inpak' typ). En ik moet echt dringend gaan inpakken! Een mens heeft veel te veel gerief en onderschat dat altijd en ik geef toe dat ik het ook beetje ontzie. Alles een plekje geven is leuker dan alles in een doos stoppen. Dus ga ik nu snel aan de slag met inpakken... Dag wijnglaasje, platen, boeken, films, kadertjes,... ik zie jullie terug in het nieuwe huis! 

x

maandag 25 maart 2013

Gehaakt

Deze avond heb ik eindelijk mijn tweede Zpagetti tas afgewerkt. De tas lag hier al maanden klaar ... zonder knoop.  En aangezien die knoop daar niet vanzelf opspringt (tiens), heb ik toch maar naald en draad ter hand genomen en de knoop aan mijn tas genaaid. Knopen aannaaien is niet mijn favoriete bezigheid, maar laat ons nu niet zeuren over één knoop he ... :-)


De kleur van mijn Zpagetti garen is iets donkerder uitgevallen dan ik gehoopt had toen ik de bestelling deed, maar soit, vind het al bij al toch nog geslaagd.

De garen en patronen kun je hier bestellen.

De tas maakt weldra een overzeese reis naar een hele lieve meid met mooie blonde krullen. En nu maar hopen dat ze de blog niet vertaalt in het Engels ... :-)

Leuke spulletjes

Een jaar en half geleden gingen we naar De Vitrine. We kwamen aan op een mooie locatie: La Brugeoise  in Brugge, een mooie evenementhal!!
De hal stond vol leuke kraampjes en winkeltjes en... veel veel volk! We hebben toen eigenlijk in een vlucht de vitrine bezocht. Er was veel voor kids (toen hadden we nog geen kindje), juweeltjes, opzet, fotografie, papieren, boekjes,... we stelden wel vast dat het allemaal leuke spulletjes waren. Door het vele volk wel niet echt goed kunnen kijken en eigenlijk niets gekocht.

Dit weekend was het weer zover, en niet 1 dag maar 2! Zaterdag in de late middag ging het allemaal al van start! Wij zijn ook een bezoekje gaan brengen. Ik vond stofjes bij Koekepeertje, mogelijk behang voor de kinderkamer bij Funkywalls. Relatief nieuw op de markt. Maar heel mooi vliesbehang voor kinderkamer en woonkamer + dat ze nog vintagebehang ook hebben, een tshirtje voor Lowie bij Kiddiffit. Er waren echt leuke winkeltjes die kleren mee hadden gebracht maar niet in Lowie zijn maat. Helaas... Dan wordt het toch maar online nog even rondkijken, want alle winkeltjes en kraampjes die je op de Vitrine vindt zijn onlineshops die even pop uppen :)


Stofjes: Koekepeertje

Behang: funkywalls

T-shirtje: kiddiffit
Dat tshirtje is natuurlijk makkelijk zelf te maken maar oke, toch maar gekocht want op dit moment maak ik nog geen tshirtjes, staat wel in de planning hoor ;)

Nog een winkeltje die er stond maar waar ik online al op had besteld tijdens de week: Papiermier
Als je van doosjes, balpennen, papier, papierenblokjes, kaartjes, boeken, masking tape,... en vele andere dingen houdt dan is deze site echt een must! Ik bestelde er deze week deze mini stempeltjes, en mini is mini! 




een mini raketje, naaimachine, snor en robot

Vanmorgen ook even in de Veritas binnen geweest. Veritas is een 'naai-lijn' begonnen 'Sew Be Do'. Op de site vind je er nog niet echt veel van terug. Persconferentie is wel al geweest, de lancering is officieel 28 maart maar op vele plekjes vind je al de voorgesneden stofjes en knopen en sierband en paspel... Je zal de stofjes ook op de lopende meter kunnen kopen en de standjes zullen nog aangevuld worden. Vanmorgen wist de verkoopster mij te vertellen dat het een waar succes is en dat vele dingetjes nu al uitverkocht zijn terwijl er helemaal nog geen reclame is gemaakt, vele dingen komen dan ook pas eind april allemaal binnen. Toen ik in de winkel was werd net de laatste hand gelegd aan de etalage ivm de nieuwe naai-lijn. Mooi, leuk en schattig! In ieder geval kon ik deze dingetjes nog mee naar huis nemen:





Ik ben blij met mijn nieuwe dingetjes!!
Tot snel!


zaterdag 23 maart 2013

BAFF

May I introduce you to my BAFF, "Best American Friend Forever" ... Miss Holly Feltham.

Miss Holly Feltham & me <3
 
She deserves to be mentioned on this blog. She is my American friend for more than three years now and she became my soulmate. I miss her more than ever. Even though we live thousands of miles apart, we can always count on eachother! I love you, Holl! Friends forever !! :-)

woensdag 20 maart 2013

informatieberichtje over Google Reader

Pling pling pling
Mogen wij even uw aandacht voor volgend informatief bericht :)


Even een onderhoudsberichtje...

Op verschillende ander blogs die ik volg had ik het al gelezen maar Google Reader stopt ermee. Veel mensen gebruiken dit om hun blogs te volgen en om te kijken wie nieuwe berichten plaatsten op hun blog.

Deze service van google zou eigenlijk pas later dit jaar verdwijnen met nog wat extra services van hen maar helaas verdwijnt Google Reader al op 1 juli.

Maar... Nu al duiken alternatieven op! Ik geef je even mijn favo alternatief.
Als je echt een handige link wil om blogs te volgen en te zoeken :


www.bloglovin.com

Zowel op Ipad, Iphone als op gewone computer. Je meldt je aan en kunt zo je favoriete blogs opzoeken en volgen en als er nieuwe posts zijn blogs kun je dat zo zien zonder ze allemaal eerst te moeten bezoeken enzo... Ik ben echt megafan!
Je moet maar eens piepen en kijken of het iets voor jou is.

En als je denkt ik ga niet al mijn blogs overzetten van Google naar Bloglovin' want ik volg zo'n 100 blogs :) 

Geen paniek, zelfs daar heeft Bloglovin' aan gedacht. Via deze link kun je alles importeren en dus gewoon overzetten.

We zullen wel zien hoe het loopt als 1 juli voorbij is. Hieronder vindt je nog wat links die ik opzocht om je te helpen want er zijn namelijk nog opties. Dit is echt puur informatief... Je kunt zelf nog wat intikken op Google als je er meer vanaf wilt weten.

Google stopt met RSS-reader (Ned)
Google+ zal Google Reader vervangen (Eng)
Alternatief voor Google Reader (Ned)

dinsdag 19 maart 2013

Gemaakt bij 'GEMAAKT'

Eindelijk ook mijn verslagje van bij 'Gemaakt - Creatieve workshops'.

Al de hele week waren Isabelle en ik aan het sms'en dat we uitkeken naar DE workshop. En dan eindelijk was het zover!

Vanuit mijn  thuisbasis vertrok ik naar de kust met Lowie op mijn achterbank en eigenlijk een auto vol babygerief en benodigdheden. Want niet alleen was mama enthousiast dat ze even weg kon maar Lowie was ook enthousiast: zijn eerste sleepover en dan nog wel bij Mettie Sofie! Mettie was volledig voorbereid en helemaal in haar nopjes. Toen ik alles had uitgeladen kwam ook Isabelle toe bij Mettie. Dikke afscheidskus voor Lowie en natuurlijk vroeg ik hem om 'braaf' te zijn bij mettie. Ik weet dat een 4.5 maand oude baby totaal niet weet wat 'braaf' zijn is, maar ik versta daaronder: flink slapen en eten. Dat slapen wil wel eens eindigen in nachtelijke avonturen. :)
Mettie zei dat ik moest vertrekken en Isabelle sleurde mij mee de lift in. Daar gingen we dan... Samen in de voiture richting Oostende. We vroegen ons vanalles af: gaat die paspel nu moeilijk zijn? Welke stofjes gaat ze hebben? Gaat ze het goed uitleggen? Gaan er nog leuke dames zijn? Gaan we nog teruggaan?...

Wel, het was de max!
We kwamen toe in een gezellige ruimte. De ruimte straalt op en top naaien uit. stofjes, garen, naalden, naaimachines, kledingstukken, lampen, kadertjes met stof in, brandende kachel,... Direct een goede sfeer. We waren natuurlijk de eersten dus we gingen alles even goed verkennen. Miek vertelde dat we al stofjes konden kiezen terwijl zij nog even de patronen in orde maakte. Dan mochten we paspel kiezen, ahnja want we kozen voor de workshop; kussens MET paspel! :)
Onze stof werd geknipt en ondertussen kwamen nog drie andere dames binnen. We mochten patronen spelden en dan knippen. En dan... (tromgeroffel) de overlock! Oh my god! mega-enthousiast... Wat een megading is me dat. Ipv te zigzaggen gingen we dus overlocken en wat ging dat leutig snel zeg. En van overlocken kwam naaien en met dat naaien kwam de paspel-uitleg en na de paspeluitleg kwam het samenbrengen van de stukken en uiteindelijk kregen we 1 kussen en dan mocht je de tweede nog maken...
De uitleg maakte het supermakkelijk... Paspel=Poepsimpel! Dankzij de goede uitleg natuurlijk!
Wat zitten mensen je soms schrik aan te jagen: paspel is moeilijk, overlock is moeilijk,... Helemaal niet.Volgens mij hebben die mensen nooit een goede uitleg gehad. Nu, wij wel!
Wij waren echt megacontent van onze avond.
Met een drankje, paspel-uitleg en twee kussens onder onze arm keerden we terug naar de voiture. We gingen zitten, gordel om, keken mekaar aan en zeiden duidelijk: 'Hier komen we nog ne keer he!'


En Lowie? Die had een nachtelijk avontuur beleefd bij mettie, maar ook wat geslapen. Supercontent reed ik de volgende morgen met mijn zoontje op de achterbank, heel veel babygerief en twee kussens met paspel richting thuisbasis! 


Sfeerfoto'tjes:







zaterdag 16 maart 2013

Gemaakt

Gisteren zijn Charline en ik op workshop geweest bij Gemaakt in Oostende. Suuuuuuper tof! We wisten op voorhand niet wat we ervan moesten verwachten omdat we naai-workshop leken zijn, maar het was zo tof dat we staan te trappelen om terug te gaan.

We volgden de workshop kussens MET paspel. En het is vooral de paspel die het hem doet. De kussens zijn echt AF!


Kussens Isabelle
Maarrrr ... het hoogtepunt van de avond was toch wel de overlock. Wat een toestel. Love at first sight! We zijn beiden zo hoteldebotel op dat ding
Dat wordt sparen om te investeren. :-)

Links: kussens Charline - Rechts: kussens Isabelle
De uitleg van Miek was super. Alhoewel we nog maar beginnelingen zijn (en dit best willen toegeven ook), was de workshop een piece of cake. Het ging vlotjes en in een 3tal uurtjes (met het nodige geklets inbegrepen) hadden we onze twee kussens af.


De auto kussens vonden we ook mooi dus die mochten mee op de foto! :-)
 
Miek, je ziet ons zeker gauw terug!


zondag 10 maart 2013

Pamperzakje à la Eloleo

De middag was nog niet om dus vond ik het tijd om even mijn 'lijstje' te bekijken en misschien vond ik nog iets om nu even te maken. 

En met volle trots vink ik weer een projectje af!
Het pamperzakje van Eloleo die eigenlijk gebaseerd is op het pamperzakje van Zsazsa.
Ooit ben ik in katoen begonnen aan die van Zsazsa maar die bias was toen echt een ramp. Maar nu ik mooie toille ciree heb gevonden op de stoffenbeurs staat hij zeker weer op mijn lijstje! En dan had je die van Eloleo zonder bias. En het is deze die ik vanmiddag uitprobeerde. Klein uurtje werk en klaar: 






Ik ben er superblij mee! I love de stofjes die ik heb gekozen. Toen ik het kocht wist ik helemaal nog niet wat ik ermee zou gaan doen maar ik vind het voor deze tutorial echt perfect :)
Wat ik wel anders deed was drukknopjes gebruiken. Ik heb geen hippe velcro (klittenband) (is wel al besteld!) en witte vond ik beetje stijlbreuk. De drukknopjes gaan misschien niet houden maar dat fix ik dan wel.
Ook wel weer echt een ideaal geboortecadeautje wel opgevuld uiteraard. 

De tijd dat ik enkel dit pamperzakje op zak zal hebben staat nog lang niet voor de deur, de tas is immers nog gevuld met flesjes, poedertjes,...
Ondertussen zal ik er nog wel een paar maken of uitproberen en ook nog andere versies :)

C.

Vrouwelijke sleutelhanger

Het is soms wat puzzelwerk om tijd te vinden voor de hobby maar ook dit weekend is het gelukt. Ik had afgesproken met mezelf dat we dit weekend voor makkelijke kleine dingetjes gingen gaan. En als ik klein zeg bedoel ik ook klein.
Dit 'dingetje' zag ik op pinterest. Ja, ik geef het toe en Isabelle ook: wij zijn pinterest-verslaafden! Uren kan ik daarop pinnen en surfen en kijken. Niet alleen naaitutjes maar ook decoratie, speelgoed, kinderen, knutselen, teksten, cadeautjes,... En van die linken, surf ik verder naar andere linken en zo vind je echt leuke dingen. 

Zo ook dit 'dingetje':



Wat het is? Wel deze foto's brengen wat meer duidelijkheid :)



Inderdaad!!! Gedaan met zoeken in die overvolle handtas naar dat ene labello'tje... Bij mij liggen die altijd overal. In de badkamer, op de slaapkamer, in de keuken, in de woonkamer... Maar als ik dan op weg ben en die stick nodig heb... is het zoeken en beseffen dat ik geen bijheb. :)
Het is supereasy maken en in nog geen 5 min! Ideaal om restjes stof weg te werken. Misschien ook wel een leuk cadeautje.
Altijd supersofty lips!
SMAK!

C.

Ps: Kristof dacht aan een tamponhanger :D

Bakken en ... !!

Mijn naaimachine is al een poosje mijn beste vriendin, maarrrr ... nu krijgt ze concurrentie. Niet van een nieuwe machine, maar van mijn nieuwe oven! Jawel, deze madame hier heeft geïnvesteerd in een nieuwe oven! Hoeraaaa!

Is ze niet mooi????


Ik ben de eigenaar van een ietwat oudere, ouderwetse, bruine, keuken (met kastdeurtjes die al scheef beginnen te hangen) die ik eigenlijk niet graag zie ... (de omschrijving alleen al is gruwelijk - eeewwwww) In die keuken zit een oven, een gasoven, waar ik niet de beste relatie mee heb. Een oven die de baktijden altijd moest verdrievoudigen en dan was het nog niet zoals het hoorde. Een oven waar ik de kriebels van kreeg, die me stress bezorgde en die ik beu was!

En aangezien het nog wel een jaartje zal duren vooraleer hier een nieuwe keuken komt, heb ik mij een combi-oven aangeschaft!
Gisteren werd die meteen geïnstalleerd EN  uitgeprobeerd. En jawel hoor, ongelooflijk maar waar, het ding bakte zowaar een cake in een half uurtje in plaats van een uur en een half! Ik kon met mijn enthousiasme geen blijf en besloot vandaag om nog maar eens dat ding te testen, want mijn ongeloof was groot.
Ik zocht een simpel zandkoekjes recept want ik ben een koekjesleek.
En ja hoor, mijn nieuw vriendin zorgde in 25 minuten voor lekkere zandkoekjes.


Hmmmmmm!!!
Ongelooflijk, maar waar! In mijn oventje zullen nog heerlijke dingen gemaakt worden!
To be continued ...



Hierbij het recept!
Veel bakplezier!

RECEPT ZANDKOEKJES
 


  • 125 gram bloem
  • een redelijk snuifje zout
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 80 gram zachte boter op kamertemperatuur gebracht

    1. Neem een kommetje en doe er de bloem, poedersuiker, zout en vanillesuiker in. Roer met je handen om.
    2. Snijd of breek de zachte boter in stukjes en verdeel over de kom.
    3. Kneed het geheel met je handen tot een homogeen, droog deeg.
    4. Je zal merken dat het mengen precies niet gaat lukken. Stort dan de kom uit op een werkvlak en blijf met je vingertoppen en je handen kneden. Blijf de bloem in het al wat samenhangend boterdeeg duwen en kneed verder tot een niet te nat en niet te droog homogeen deeg.
    5. Druk het deeg goed bij elkaar tot een bol, wikkel het in plastiekfolie en laat een kwartier in de koelkast rusten zodat het deeg mooi opstijft.
    6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    7. Haal het opgesteven deeg uit de ijskast. Rol er zo goed en zo kwaad als dat gaat een worst van.
    8. Klop de eierdooier met wat water los in een diep bord.
    9. Snijd de worst in handelbare stukken (in twee) en dompel elk stuk worst eerst goed onder in de eierdooier.
    10. Rol de worst dan in de kristalsuiker zodat de worst gepaneerd wordt met de suiker.
    11. Snijd uit de worst koekjes van ½ cm dikte en leg op een bakplaat bedekt met boterpapier.
    12. Bak de zandkoekjes voor 20 tot 25 minuten in de oven van 180 graden.


    Speel en go mat

    Op Pinterest (één van mijn favoriete bezigheden) kwam ik de speel en go mat tegen. Ik was er meteen weg van.  Op de stoffenbeurs kocht ik de nodige stofjes en gisteren ging ik, met de handleiding bij de hand en de glimlach op mijn gezicht, aan de slag. 

    Stofjes werden gekozen en geknipt.
    


    Uit zowel de stof als de fleece moet je een zo groot mogelijke cirkel knippen. Ik maakte daarvoor een mal uit karton van 1/4 cirkel, plooide mijn stof in vier en knipte mooi langs de mal.

     
    Daarna begon ik de rechthoekjes, die aan de buitenkant van de cirkel moeten komen, te stikken en daarna rechtsom te keren.  De rechthoekjes moeten mooi verdeeld worden rond de cirkel en vast gestikt worden.
     
    
     
     
    Nu nog de fleece ertegen stikken en rechtsom keren. Het keergat kun je dicht stikken met de machine en meteen nog eens rond de hele cirkel stikken. Een mooie afwerking. Daarna moet je enkel nog de koord door de kokers stoppen en een koorstopper erop steken, en het uiteinde van je koord afwerken met een mooi stukje stof. En klaar is de speel en go mat!
     
     
     
     
     
     
     
     
    Super blij met het resultaat!
    De exacte werkwijze voor de speel en go mat vind je hier. 
    Voor alle kersverse mama's een must-have!!!

     
     
    

    maandag 4 maart 2013

    iPad hoes

    Als het kriebelt, moet je ... naaien!! Juist ja! :-)
    Na het aankopen van al die super leuke stofjes ben ik met veel plezier achter mijn naaimachine gekropen in mijn naai-atelier (lees: living). :-)

    Eerste project: een iPad hoes uit het boek Stof voor durf-het-zelvers.
    Twee bijpassende stofjes gekozen en hup aan het werk. Enkele uren later ben ik tot de constatatie gekomen dat je voor naaien wel wat logisch moet kunnen denken en daar steekt een probleem de kop op. Dat kan ik dus absoluut niet he. Klinkt stom, I know, maar bon, ik kan dat dus niet. Ik zal de logica dus al doende moet leren. Tzal iets langer duren, maar ik kom er wel. Ik ben namelijk geen opgevertje. Als jullie dat maar weten! ;-)

    Na heel wat gevloek op de rits, kwam ik uiteindelijk toch tot dit mooie resultaat:



     
    Best wel trots op mezelf!
     
    En de stofjes voor een volgende project liggen al klaar. :-)
     
    Lieve naai-groetjes,
    Isabelle
     
     
    P.S.: En dan moeten jullie nog weten dat ik geen iPad heb ... maar ik vond de hoes zo leuk ... en misschien komt die er nu wel ... who knows!
     
     
    

    Zonnehoedje

    Jaaaaaaaaaa!!! :)
    Eindelijk tijd gevonden om het zonnehoedje af te werken! En zeg nu zelf... Ik had geen betere dag kunnen kiezen dan vandaag. Heel de dag stralend zonnetje, raampje open, frisse lucht.... De zon heeft gehoord dat zonder zon er geen zonnehoedje kan bestaan.

    Ik was al vorig weekend begonnen aan een zonnehoedje voor Lowie. Vol enthousiasme begon ik te snijden, te spelden en te naaien. Maar dan... frustratie! Mijn machientje, die ik van mijn mama kreeg, heeft het helemaal begeven. Heel even ging het voor een tweede leven maar helaas... Niet helemaal stuk maar onbruikbaar stuur ik machientje naar de naaimachientjeshemel. Frustratie twee? Mijn patroon klopte niet. Ik heb het honderd keer bekeken en herbekeken in de overtuiging dat ik het juist deed. Heb zelf gefacetimed (voor de niet kenners; bellen en elkaar zien) :) met mijn zus. Ook zij zag dat er iets niet klopte maar we vonden het maar niet. Gelukkig stond op de tutorial een mailadres waar je naar mocht mailen indien je problemen had. En dat heb ik ook gedaan. Ondertussen dacht ik: 'nu ik toch moet wachten, kan ik beter al aan iets nieuws beginnen.' Maar het ging niet, mijn gedachten dwaalden telkens af naar het zonnehoedje die veel te klein was. het leek wel voor een babypop. (wat ook leuk is natuurlijk)
    Volgende dag kreeg ik mail. En je raad het al, heel stom! Ik had niet op het woordje 'vouw' gelet.... Ja ik weet het :p
    In al mijn enthousiasme en geweld beginnen knippen en doen en direct willen beginnen voor alles goed te bekijken. Maar nu kon ik dan eindelijk weer aan de slag!???
    NEE, jammer. Er kwam steeds vanalles tussen en dan hadden we nog het machientje.
    Zaterdag was het dan zover, mag ik u presenteren mijn nieuwe vriendin:



    Is ze niet superhip? :D

    Uit respect krijg je het 'oude' machientje ook nog eens te zien:


    Echt superblij dat ik weer aan de slag kon!
    Dus hier is ie dan: het enige echte omkeerbare zonnehoedje!!!!!!!





    Dit hoedje stond hoog op mijn lijstje van 'wil ik maken!'. En ik ben er blij mee. Het was eigenlijk de bedoeling om eentje voor Lowie te maken. Maar het is wat groot uitgevallen. Het past eigenlijk op mijn hoofdje  :) en zeggen dat het een peuterpatroontje is. Ik ga het weggeven ofzo denk ik... zijn leuke kleurtjes en gaan zowel voor jongen als meisje.
    Ik ga er zeker nog eentje maken maar dan veel kleiner voor Lowie.

    De uitleg vind je hier en zelfs in verschillende maatjes. Eens je de vouwfout vergeet van mij is het eigenlijk en heel simpel leuk iets!

    Op naar de lente en zomer. En nu maar schijnen hé Juffrouw Zon! 

    C.

    Stoffenspektakel 2

    Zoals je bij Isabelle haar laatste blogje kon lezen, zijn we naar HET STOFFENSPEKTAKEL geweest in Gent. Er zijn er nog gepland in Kortrijk en Brugge maar wij hadden helaas het geduld niet meer... Eerst zou ik in mijn eentje gaan maar toen ik Isabelle over dit spektakel vertelde, was er geen twijfel mogelijk -> We zouden samen gaan!!!!

    En... Ik vertel het jullie eerlijk: Een spektakel it is!! Serieus, stofjes hier, stofjes daar...
    We hebben beiden echt van alles gekocht (Isabelle haar buit zag je al) en ik vind nog dat we te weinig meehebben.

    Hier heb je mijn buit:
















    Blij blij blij!!!!
    Ik was content van mijn dag. Eerst stofjes kiezen, dan iets gegeten en wat kletsen met mijn zus om de dag af te sluiten met een rondje markthal in de Ikea (En het dan toch niet te kunnen laten van enkele dingen mee te nemen)
    ;)

    C.